Αττική Οδός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις – Έτσι θα πάρεις 2.000 ευρώ

Όσοι εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά και να λάβουν τα χρήματα. Ποια στοιχεία ζητούνται;

  • -
  • -

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτημάτων για όσους εγκλωβίστηκαν στον μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της Αττικής κατά τη διάρκειας της πρόσφατης κακοκαιρίας άνοιξε. Η Αττική Οδός θα κληθεί να καταβάλει άμεσα την αποζημίωση ύψους 2.000 ευρώ σε όσους ταλαιπωρήθηκαν στο οδικό της δίκτυο, έπειτα από αίτηση του υπουργείου Μεταφορών.

Στην ιστοσελίδα aodos.gr, οι πολίτες καλούνται να δηλώσουν τα στοιχεία του οχήματός τους, τις εισόδους και εξόδους από τις οποίες μπήκαν και εξήλθαν του αυτοκινητόδρομου καθώς και την ώρα εισόδου και εξόδου τους από αυτές.

Επίσης, ζητείται η δήλωση τηλεφώνου, mail και τραπεζικού λογαριασμού για την καταβολή, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποζημίωσης.

Κατά την πρώτη φάση δεν απαιτούνται άλλα δικαιολογητικά. Αρχικά, πρέπει να εξεταστούν όλες οι αιτήσεις μία προς μία και να ταυτοποιηθούν οι δικαιούχοι. Αν κριθεί αναγκαίο σε κάποιες περιπτώσεις, θα γίνει επιπλέον διασταύρωση στοιχείων με κάποια ελάχιστα προαπαιτούμενα.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, την αποζημίωση των 2.000 ευρώ θα λάβουν περίπου 3.500 ιδιώτες, οι οποίοι υπολογίζεται ότι εγκλωβίστηκαν την ημέρα της 24ης Ιανουαρίου στην Αττική Οδό. Αυτό σημαίνει πως η κοινοπραξία θα κληθεί να καταβάλλει περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ.

Για να μπείτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα απαιτείται η είσοδος στον ακόλουθο σύνδεσμο https://adcompen.gr/new/aitimata.php

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...