Ελλάδα: Η 5η φθηνότερη χώρα στον κόσμο για να αποκτήσεις ένα VW Golf

Έρευνα που σύγκρινε τις τιμές μικρομεσαίων αυτοκινήτων σε όλο τον πλανήτη, αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε αρκετά προνομιακή θέση.

  • -
  • -

Η κατηγορία των μικρομεσαίων hatchback είναι μια από τις δημοφιλέστερες στον κόσμο. Σε κάποιες χώρες, τα επιλέγουν ως compact πολυχρηστικά αυτοκίνητα για εντός πόλης μετακινήσεις αλλά και εξορμήσεις εκτός αυτής, ενώ σε κάποιες άλλες, παίζουν το ρόλο του βασικού οικογενειακού οχήματος, όπως και στην Ελλάδα. Το confused.com σύγκρινε τον τιμοκατάλογο της Volkswagen για το Golf, ένα από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα στον πλανήτη και τα αποτελέσματα, έχουν ενδιαφέρον.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ VOLKSWAGEN GOLF ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Με αρχική τιμή στις 22.600€ στην Ελλάδα, είμαστε η 5η φθηνότερη χώρα που μπορεί κάποιος να αγοράσει το γερμανικό hatchback. Η πρωτιά ανήκει στις ΗΠΑ, που στοιχίζει 20.435€ με τη σημερινή ισοτιμία του δολαρίου, ενώ η Πολωνία έρχεται δεύτερη, στις 20.510€.

 

Σλοβακία και Ιαπωνία καταλαμβάνουν τη δεύτερη και τρίτη θέση με 21.290€ και 22.542€ αντίστοιχα. Από την άλλη, υπάρχουν και χώρες που το δημοφιλές Volkswagen Golf κοστίζει… χρυσάφι.

Η υψηλότερη τιμή στον κόσμο εντοπίζεται στη Σιγκαπούρη. Εκεί, το μικρομεσαίο hatchback διατίθεται έναντι… 118.795€! Όχι, δεν πρόκειται για λάθος. Οι τιμές αυτοκινήτων στη Σιγκαπούρη επιβαρύνονται με τεράστιους φόρους και δασμούς, προκειμένου να γίνουν πολύ ακριβότερα και να μειωθεί η κυκλοφορία τους στο δρόμο. Κατεβαίνοντας σε πιο… γήινες τιμές, η Δανία είναι η δεύτερη ακριβότερη χώρα για να πάρεις ένα Golf. Η αρχική τιμή του είναι στις 38.448€. Ακολουθεί η Νότια Αφρική με 37.818€, η Νορβηγία με 36.385€ και η Ολλανδία με 32.490€.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...