Οικογενειακό crossover, το ασφαλέστερο αυτοκίνητο της χρονιάς! – Ποιο είναι;

Κατέγραψε την υψηλότερη συνολική βαθμολογία από όλα τα αυτοκίνητα που έχουν αξιολογηθεί στις δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP

  • -
  • -

Με συνολική βαθμολογία 88,8%, το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί το ασφαλέστερο μοντέλο που δοκιμάστηκε το 2021 από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό Euro NCAP. Αν και τα 2/3 των αυτοκινήτων που πέρασαν την αντίστοιχη διαδικασία βραβεύτηκαν με 5 αστέρια, οι αριθμοί ακόμη και των κορυφαίων ανά κατηγορία που είδαμε πριν λίγες μέρες, δεν ήταν αρκετοί για να ξεπεράσουν το αυτοκίνητο που κατέκτησε τον τίτλο του ασφαλέστερου.

Θυμίζουμε πως όσα αυτοκίνητα δοκιμάζονται, βαθμολογούνται σε τέσσερις διαφορετικούς τομείς: Προστασία ενήλικων επιβατών, Προστασία παιδιών, Προστασία πεζών και Λειτουργία συστημάτων υποβοήθησης. Το οικογενειακό μοντέλο που διέπρεψε σημείωσε πέτυχε 88% στην Προστασία ενήλικων επιβατών, 89% στην Προστασία παιδιών, 84% στην Προστασία πεζών και 95% στην Λειτουργία συστημάτων υποβοήθησης.

Όλα αυτά μαζί συνδυάζονται στην κορυφαία συνολική βαθμολογία της χρονιάς και φυσικά 5 αστέρια για το ιδανικό οικογενειακό off-roader στα μάτια της Subaru, την τελευταία γενιά του Outback. Οι βαθμολογίες που κατέγραψε το ιαπωνικό μοντέλο και στους τέσσερις τομείς αξιολόγησης ξεπερνούν άνετα το ελάχιστο όριο που απαιτείται για την απόκτηση της μέγιστης βαθμολογίας των πέντε αστέρων.

front

Αυτά τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν την προσέγγιση της Subaru για κατασκευή οχημάτων με βάση τη φιλοσοφία All-Around Safety, με στόχο τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και την επίτευξη μηδενικών θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων έως το 2030, βελτιώνοντας έτσι την ασφάλεια σε όλες τις καταστάσεις.

Το νέο Outback πατάει πάνω στην Παγκόσμια Πλατφόρμα της Subaru ενώ η ποσότητα των υλικών του πλαισίου από χάλυβα υψηλής αντοχής έχει αυξηθεί, δίνοντας ένα ελαφρύτερο αμάξωμα, βελτιωμένη προστασία σε μετωπικές, πλευρικές και οπίσθιες συγκρούσεις κατά + 40%, και βελτιωμένη απορρόφηση της ενέργειας κρούσης και μεταφοράς φορτίου στην πρόσκρουση. Το αμάξωμα έχει ενισχυθεί σημαντικά με ένα νέο δομικό πλαίσιο (πλήρης δομή εσωτερικού πλαισίου) και μια προσθήκη δοκών και υποπλαισίων.

Κάτω από το καπό του Outback θυμίζουμε πως βρίσκεται ένας 2,5λιτρος boxer βενζινοκινητήρας 169 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT και το κορυφαίο σύστημα τετρακίνησης της Subaru. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το μοντέλο δεν έχει παρά να διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή μας εδώ!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...