Ρώσος ντριφτάρει με Lada για 17 συνεχόμενες ώρες! [video]

Είναι ποτέ δυνατόν ένα απλό Lada να επικρατήσει μιας φημισμένης BMW M στην πλαγιολίσθηση;

  • -
  • -

Ο Evgeny Novokshonov από τη Ρωσία λατρεύει το Lada του. Το χειρίζεται με κλειστά μάτια και όπως αποδεικνύεται γνωρίζει πολύ καλά τα μυστικά της οδήγησης. Πρόσφατα, επιχείρησε να καταρρίψει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, το οποίο ανήκει στην BMW M5 από το 2018. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε διάρκεια ντριφτάρισμα.

Ο Ρώσος μετέβη έως τη λίμνη Kaldi της πόλης Chelyabinsk, η οποία λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών είναι καλυμμένη με πάγο και χιόνι αυτή την εποχή.  Αφού ζέστανε τον κινητήρα του Lada 2106, ξεκίνησε την πλαγιολίσθηση στην ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή.

Επιδεικνύοντας τρομερή αντοχή και υπομονή, κατάφερε να ντριφτάρει συνεχόμενα για 17 ώρες και 34 λεπτά, συντρίβοντας κάθε ρεκόρ, όπως υποστηρίζει ο ίδιος. Ο Novokshonov έκανε το πρώτο ανάποδο τιμόνι στις 10 το πρωί και ολοκλήρωσε την προσπάθειά του τα ξημερώματα της επόμενης μέρας.

Επίσημο: Νέο Lada Niva το 2024

Έπειτα από περίπου 16 ώρες ασταμάτητου ντριφταρίσματος, το ψυγείο του Lada τον πρόδωσε, αλλά λόγω του κρύου αέρα, ο κινητήρας συνέχισε να ψύχεται και να λειτουργεί. Οι μοναδικές τροποποιήσεις στο Lada αφορούσαν στα ελαστικά, στην τοποθέτηση μια επιπλέον δεξαμενής καυσίμου, στα φώτα, στο κάθισμα και κάποια πλαστικά.

Δυστυχώς για τον ταλαντούχο Ρώσο, το ρεκόρ του αν και εκπληκτικό δεν καταγράφηκε από το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Μπορεί όμως να το κατοχυρώσει στα τοπικά βραβεία, καθώς όλη η διαδικασία έχει καταγραφεί από κάμερες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...