Euro NCAP: Κορυφαίo σε ασφάλεια το Subaru Outback

Κατέγραψε την υψηλότερη βαθμολογία από όλα τα αυτοκίνητα που αξιολογήθηκαν από τον Euro NCAP πέρυσι, συγκεντρώνοντας το εκπληκτικό ποσοστό του 88,8%.

  • -
  • -
Euro NCAP: Κορυφαίo σε ασφάλεια το Subaru Outback

Το νέο Subaru Outback πέτυχε τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία από όλα τα αυτοκίνητα, και ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στην επίδοση της «Υποβοήθησης Οδήγησης», από όλα τα οχήματα που αξιολογήθηκαν το 2020-2021 από τον ευρωπαϊκό οργανισμό αξιολόγησης.

Οι βαθμολογίες που κατέγραψε το Outback και στους τέσσερις τομείς (Ενήλικοι επιβάτες, Ανήλικοι επιβάτες, Ευάλωτοι χρήστες δρόμου, Υποβοήθηση Ασφάλειας) ξεπερνούν άνετα το ελάχιστο όριο που απαιτείται για την απόκτηση της μέγιστης βαθμολογίας των πέντε αστέρων. Αυτά τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν την προσέγγιση της Subaru για κατασκευή οχημάτων με βάση τη φιλοσοφία All-Around Safety, με στόχο τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και την επίτευξη μηδενικών θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων έως το 2030, βελτιώνοντας έτσι την ασφάλεια σε όλες τις καταστάσεις.

outback ncap1

Το τελευταίο πρωτόκολλο αξιολόγησης του Euro NCAP δεν απονέμει πλέον τα πέντε κορυφαία αστέρια αξιολόγησης εάν τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης δεν συμβάλλουν σημαντικά στην αποφυγή ατυχημάτων ή τουλάχιστον στη μείωση της σοβαρότητας ενός ατυχήματος. Χάρη στην τεχνολογία Υποβοήθησης Οδήγησης EyeSight, την τελευταία γενιά του συστήματος πρόληψης σύγκρουσης της Subaru, το Outback θριάμβευσε σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ SUBARU OUTBACK

Στο report του ευρωπαϊκού οργανισμού, το Subaru Outback βρισκόταν ανάμεσα στους καλύτερους: «Οι δοκιμές έδειξαν μεγάλες διαφορές στις βαθμολογίες ADAS. Από τις καλύτερες ήταν αυτές του Subaru Outback με βαθμολογίες 95%, χάρη στο υπερσύγχρονο AEB (Αυτόνομο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης), την υποστήριξη της λωρίδας και τα συστήματα υποβοήθησης ταχύτητας και προσοχής», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

outback ncap2

Η 4η γενιά Τεχνολογίας Υποβοήθησης Οδήγησης EyeSight ενσωματώνει όλη την τεχνολογία ασφάλειας που έχει εξελίξει η Subaru τα τελευταία 30 χρόνια ανάπτυξής της. Η πιο πρόσφατη έκδοση διαθέτει λογισμικό αναγνώρισης εικόνας με στερεοσκοπική κάμερα που προσφέρει σχεδόν διπλάσιο εύρος οπτικού πεδίου και διατίθεται με 11 βασικές λειτουργίες ασφάλειας: Advanced Adaptive Cruise Control με λειτουργία Lane Centering, Emergency Lane Keep Assist, Speed Sign Recognition με Έξυπνο Περιοριστή Ταχύτητας, Lane Departure Warning με Δόνηση του τιμονιού, Lane Departure Prevention (που αναγνωρίζει επίσης το γρασίδι και την άκρη του δρόμου ως διαχωριστική γραμμή) και Pre-Collision Braking System με διευρυμένη υποστήριξη για αποφυγή σύγκρουσης στις διασταυρώσεις.

outback ncap3

Η τελευταία δοκιμή Υποβοήθησης Ασφάλειας του Euro NCAP εισάγει την αξιολόγηση της κατάστασης επιβατών, την οποία το Outback πέρασε με επιτυχία χάρη στο Subaru Driver Monitoring System, την τεχνολογία Αναγνώρισης Προσώπου Οδηγού, που ειδοποιεί τον οδηγό όταν αισθάνεται κούραση ή αποσπάται η προσοχή του κατά την οδήγηση. Ένα πιο προηγμένο σύστημα υποβοήθησης ταχύτητας απαιτείται καθώς και αυτόνομες παρεμβάσεις για την αποφυγή οπίσθιων συγκρούσεων αυτοκινήτου με αυτοκίνητο – συνθήκες που επιτρέπει τόσο το Αυτόνομο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (AEB) όσο και το Αυτόνομο Τιμόνι Έκτακτης Ανάγκης (AES) που ενεργοποιείται από τον οδηγό – και την αποφυγή συγκρούσεων αυτοκινήτου με αυτοκίνητο όταν επιχειρείται στροφή πάνω στην πορεία επερχόμενου οχήματος σε διασταύρωση.

outback ncap4

Το Outback πέτυχε επίσης την υψηλότερη βαθμολογία στις δοκιμές Ευάλωτων Χρηστών Δρόμου. Η τελευταία αξιολόγηση του Euro NCAP απαιτεί νέα σενάρια δοκιμών για το Αυτόνομο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (AEB), ενισχύοντας τόσο την προστασία των πεζών (όταν στρίβετε στη διάβαση) όσο και την προστασία του ποδηλάτη (περιπτώσεις μεγαλύτερης ταχύτητας και περιπτώσεις εμποδίων).

Tο πακέτο εξοπλισμού ασφάλειας του Outback περιλαμβάνει Reverse Automatic braking (RAB), Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD), Υπενθύμιση Πίσω Καθίσματος, και Κάμερες Πολλαπλών θέσεων: Εμπρός / Πίσω / Πλάι, για ασφαλέστερη οδήγηση που μειώνουν τις τυφλές γωνίες του οχήματος.

outback ncap5

Πατάει πάνω στην Παγκόσμια Πλατφόρμα της Subaru ενώ η ποσότητα των υλικών του πλαισίου από χάλυβα υψηλής αντοχής έχει αυξηθεί, δίνοντας ένα ελαφρύτερο αμάξωμα, βελτιωμένη προστασία σε μετωπικές, πλευρικές και οπίσθιες συγκρούσεις κατά +40%, και βελτιωμένη απορρόφηση της ενέργειας κρούσης και μεταφοράς φορτίου στην πρόσκρουση. Το αμάξωμα έχει ενισχυθεί σημαντικά με ένα νέο δομικό πλαίσιο (πλήρης δομή εσωτερικού πλαισίου) και μια προσθήκη δοκών και υποπλαισίων, ενισχύοντας περαιτέρω την κορυφαία επίδοση ασφάλειας σε σύγκρουση του Outback.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...