Προσιτό μοντέλο από την Tesla; Μην το περιμένετε σύντομα

Το πιο φθηνό μοντέλο της Tesla θα κοστίζει περίπου 25.000 δολάρια, αλλά δεν θα βγει σύντομα στην παραγωγή.

  • -
  • -

Στα τέλη του 2020, ο Elon Musk είχε επιβεβαιώσει πως η Tesla προχωρά στην εξέλιξη ενός ολοκαίνουριου ηλεκτρικού μοντέλου με κόστος κοντά στα 25.000 δολάρια. Το αυτοκίνητο θα τοποθετούνταν φυσικά στη βάση της γκάμας και θεωρούνταν δεδομένο πως θα αύξανε σημαντικά τις πωλήσεις της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Θα παγώσω αν εγκλωβιστώ στο χιόνι;

Τότε, η παρουσίασή του θεωρείτο επιτακτική, αλλά όπως φαίνεται η ανάπτυξή του παραμένει ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από την έλλειψη ημιαγωγών στην αλυσίδα εφοδιασμού την περσινή χρονιά, η Tesla αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική.

tesla compact

Έτσι, το πολυαναμενόμενο μικρό EV της αμερικανικής φίρμας θα καθυστερήσει αρκετά. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του ιδρυτή και ιδιοκτήτη της μάρκας, θα αργήσουμε να δούμε το φθηνό Tesla τύπου compact hatchback. Το πρόγραμμά του έχει «παγώσει» προς το παρόν και η κατάσταση σχετικά με το συγκεκριμένο project θα επανεκτιμηθεί εν ευθέτω χρόνω.  

Με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις της μάρκας το περιμέναμε το διάστημα μεταξύ 2023 και 2024. Τώρα, κανείς δεν γνωρίζει πότε θα είναι έτοιμο.

Παρά την αλλαγή σχεδίων, η Tesla εκτιμά πως οι παραδόσεις των αυτοκινήτων της γκάμας θα αυξηθούν έως και 50% φέτος, καθώς λύνονται σταδιακά τα όποια προβλήματα προέκυψαν με την παραγωγή στα εργοστάσια και την εφοδιαστική αλυσίδα. Αυτό σημαίνει ότι, περισσότεροι από 1,4 εκατομμύριο πελάτες θα αποκτήσουν το 2022 ένα εκ των Model 3Model S και Model X, με βάση τις προβλέψεις του Musk και των συνεργατών του.

Οι αισιόδοξες προοπτικές της πολυτιμότερης ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας προκύπτουν έπειτα από τα έσοδα ρεκόρ του τελευταίου τριμήνου που ξεπέρασαν ακόμη και τις προσδοκίες της Wall Street, φθάνοντας το εντυπωσιακό νούμερο των 17,72 δισ. δολαρίων. Το αναθεωρημένο πλάνο στρατηγικής της Tesla δίνει έμφαση στην εξέλιξη των τεχνολογιών τη φετινή χρονιά και την ανάπτυξη νέων καινοτομιών.

Πηγή: Reuters

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...