Renault Austral: Η πρώτη εικόνα από το εσωτερικό του νέου SUV

O αντικαταστάτης του Kadjar φέρει δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες διαστάσεων 24,3 ιντσών και εκλεπτυσμένη αισθητική.

  • -
  • -

Το καινούριο SUV της Renault αποκαλύπτεται σταδιακά, με τη γαλλική φίρμα να δίνει στη δημοσιότητα την πρώτη εικόνα από το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Η εταιρεία κάνει λόγο για μια ευρύχωρη, ποιοτική και μοντέρνα καμπίνα, που προσφέρει σε οδηγό και επιβάτες οτιδήποτε επιζητούν από ένα σύγχρονο αυτοκίνητο.

Το σαλόνι του Austral σχεδιάστηκε από την αρχή, προβάλλοντας τις high-tech λύσεις, την προηγμένη συνδεσιμότητα και την απλότητα. Ξεχωρίζουν οι δύο ψηφιακές οθόνες του συστήματος «OpenR», με αυτή του πίνακα οργάνων να έχει διαγώνιο 12,3΄΄ και αυτή στην κεντρική κονσόλα 9 ίντσες στη βασική έκδοση και 12΄΄ στις πλουσιότερες.

austral1

Η κεντρική οθόνη ενσωματώνει λειτουργικό Android - είναι συμβατό και με Apple CarPlay - και όλες τις εφαρμογές της Google. Λειτουργεί όπως ακριβώς ένα smartphone και περιγράφεται από τη Renault ως μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογίες καινοτομίες της. Το εξαιρετικά λεπτό περίγραμμα γύρω από την οθόνη και το γυαλί που καλύπτει την επιφάνεια παρέχουν τη μέγιστη αντοχή.   

Μόνο ηλεκτρικά στην Ευρώπη από τη Renault το 2030!

Στην καμπίνα του Austral προσφέρονται 30 λίτρα αποθηκευτικών χώρων. Το κεντρικό υποβραχιόνιο είναι φαρδύ και συρόμενο και στην κονσόλα περιλαμβάνονται δύο διαφορετικοί χώροι για μικροαντικείμενα και θήκη ασύρματης φόρτισης του κινητού τηλεφώνου.

austral2

Τα πίσω καθίσματα σύρονται εμπρός – πίσω, γεγονός που ωφελεί και τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλες τις επιφάνειες του εσωτερικού είναι ανώτερης ποιότητας, με τη σχεδίαση του τιμονιού να παρέχει στον οδηγό ανεμπόδιστη θέα προς τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και φυσικά τον δρόμο.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του Renault Austral προγραμματίζεται για το καλοκαίρι και το λανσάρισμα στις αγορές προς τα τέλη του έτους.

austral3

O αντικαταστάτης του Kadjar δεν θα διατίθεται πλέον με κινητήρες πετρελαίου, αλλά με μία σειρά νέων βενζινοκινητήρων. Πιο συγκεκριμένα, θα είναι διαθέσιμο με μία βελτιωμένη εκδοχή του συνόλου των 1.300 cc, το οποίο θα ενισχύεται από ένα 12βολτο σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας και έναν τελείως καινούργιο κινητήρα 1.200 cc με 48V σύστημα. Επίσης, εξελίσσεται και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα είναι διαθέσιμη στο άμεσο μέλλον. Στις εικόνες που δημοσιοποίησε η Renault, μπορεί να μην γίνεται απόλυτα ευδιάκριτη η σχεδίαση του αμαξώματος, αλλά είναι εμφανές ότι το Austral έχει μεγαλύτερο μήκος σε σχέση με το Kadjar. Επίσης, δείχνει αρκετά πιο φαρδύ, ενώ είναι φανερές οι επιρροές από το νέο Megane E-Tech. Ειδικά στη μάσκα, αλλά και στα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...