MINI Recharged: Τα παλιά ΜΙΝΙ γίνονται ηλεκτρικά

Πρόκειται για επίσημο project της μάρκας

  • -
  • -

Πληθώρα κατασκευαστών έχουν αποπειραθεί να μετατρέψουν παλιά, κλασικά τους μοντέλα σε αμιγώς ηλεκτροκίνητα και η MINI γίνεται η νεότερη προσθήκη στην συγκεκριμένη λίστα, καθώς μόλις παρουσίασε το project Recharged. Ύστερα από την θετική αντιμετώπιση του κοινού στο ηλεκτρικό κλασικό MINI που παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, το 2018, μία ομάδα μηχανικών από την μονάδα παραγωγής της Οξφόρδης, δημιούργησε ένα πλάνο για μαζική μετατροπή κλασσικών MINI σε αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα.

PORT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δοκιμάζουμε το MINI Cooper SE

Αν και ακόμα οι πληροφορίες είναι περιορισμένες, αυτό που ξέρουμε είναι πως στην θέση των θερμικών κινητήρων θα βρεθεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ 122 ίππων, το οποίο θα επιτρέπει στα λιλιπούτεια μοντέλα να επιταχύνουν από στάση έως τα πρώτα 100 km/h σε περίπου 9 sec. Εκτός του μοτέρ, τα αυτοκίνητα θα εξοπλίζονται και με μία μπαταρία υψηλής τάσης, η οποία θα είναι ικανή να χαρίσει αυτονομία της τάξης των 160 km. Σίγουρα δεν ακούγονται πολλά , αλλά η ίδια η MINI επισήμανε πως σκοπός είναι τα ηλεκτρικά αυτά οχήματα, να επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη τους να κινείται μέσα στην πόλη χωρίς το άγχος χρεώσεων λόγω ρύπων ή περιορισμών - όπως ο Δακτύλιος.

interior

Μάλιστα, η μετατροπή δεν θα είναι μη αναστρέψιμη, καθώς ο αρχικός κινητήρας του οχήματος θα αποθηκεύεται σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης θελήσει το κλασικό του MINI να επιστρέψει στην αρχική του μορφή. Η θρυλική εμφάνιση φυσικά δεν θα επηρεάζεται, με τις αλλαγές να περιορίζονται στην προσθήκη μίας θήρας φόρτισης και την αναθεώρηση των οργάνων. Αν και θα διατηρούν τον ρετρό σχεδιασμό τους, πλέον θα έχουν την δυνατότητα να παρέχουν και απαραίτητες, πρόσθετες πληροφορίες όπως την θερμοκρασία του μοτέρ και την υπολειπόμενη αυτονομία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...