To Kia EV6 «Car of the Year» των What Car? Awards για το 2022

Είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο – με πρώτο το Kia e-Niro το 2019

  • -
  • -

Το Kia EV6 κέρδισε το συνολικό βραβείο «Car of the Year» στα διάσημα βρετανικά What Car? Awards για το 2022, ενώ παράλληλα ανακηρύχθηκε «Electric SUV of the Year». Αυτή η διάκριση για το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτρικό όχημα της Kia είναι η δεύτερη φορά που ένα EV κερδίζει το βραβείο WhatCar? «Car of the Year» μετά το Kia e-Niro, το 2019.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ KIA EV6 ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Το βραβείο «Car of the Year» του Kia EV6 προστίθεται σε έναν αριθμό ρεκόρ βραβείων και διακρίσεων από κορυφαίους τίτλους διεθνών μέσων ενημέρωσης μέσα στους μόλις 10 μήνες από την παγκόσμια πρεμιέρα του το Μάρτιο του περασμένου έτους. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η νίκη του στην κατηγορία «Premium» των German Car of the Year Awards και η εξασφάλιση του βραβείου «Crossover of the Year» του TopGear. Το EV6 έχει επίσης επιλεγεί στην τελική λίστα του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2022» με το νικητή να ανακοινώνεται στις 28 Φεβρουαρίου.

Θυμίζουμε πως το EV6 μπορεί να επιτύχει έως και 528 χιλιόμετρα αυτονομίας με μία μόνο φόρτιση σε κύκλο WLTP, ενώ η προηγμένη τεχνολογία φόρτισης 800V σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν να φορτίσουν από το 10 έως το 80% της μπαταρίας σε μόλις 18 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ KIA EV6 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Είναι το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτρικό όχημα της Kia και δείχνει τις δυνατότητες της νέας Electric-Global Modular Platform (E-GMP) της εταιρείας. Έως το 2026 θα ακολουθήσουν έξι ακόμα αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα. Στόχος της Kia είναι ο πλήρης εξηλεκτρισμός της Ευρωπαϊκής της γκάμας έως το 2035, ενώ άλλες βασικές αγορές του κόσμου θα ακολουθήσουν έως το 2040.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...