Αττική Οδός: Αστυνομικός κουβάλησε στην πλάτη μικρό παιδί

Το μικρό κορίτσι και ο πατέρας εγκλωβίστηκαν λόγω του χιονιά. Το παιδί έπρεπε να χειρουργηθεί και ένας αστυνομικός το κουβάλησε στην πλάτη.

  • -
  • -

Η εικόνα είναι τόσο δυνατή που προκαλεί άπειρα συναισθήματα. Ένας πατέρας έχει εγκλωβιστεί με το κοριτσάκι του στην Αττική Οδό λόγω της χιονόπτωσης. Βρίσκονται για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο και το παιδί έπρεπε να μεταβεί το επόμενο πρωί στο νοσοκομείο για να χειρουργηθεί.

Είναι ξημερώματα Τρίτης. Το κρύο τσουχτερό. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή γι΄αυτόν τον πατέρα όμως. Αποφασίζει να πάρει το παιδί αγκαλιά και ξεκινά πεζός μέσα στο χιόνι και την παγωνιά. Βρίσκει τη δύναμη να περπατήσει για χιλιόμετρα με ένα κουτί πρώτων βοηθειών πάνω του.

Αττική Οδός: «Συγγνώμη» και 2.000 ευρώ αποζημίωση στους εγκλωβισμένους

Ομάδα Ο.Π.Κ.Ε. που ερευνά για εγκλωβισμένα άτομα στην Περιφερειακή Υμηττού τους εντοπίζει. Χωρίς δεύτερη σκέψη ένας από τους αστυνομικούς παίρνει το παιδί και το μεταφέρει στην πλάτη μέχρι τη Δουκίσσης Πλακεντίας. Εκεί, μαζί με τον πατέρα, τους παραλαμβάνουν άλλοι αστυνομικοί και τους οδηγούν με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε επίσης: "Η συγκεκριμένη ομάδα Ο.Π.Κ.Ε., λίγο αργότερα εντοπίζει στρατιωτικό ιατρό, ο οποίος λόγω προβλήματος υγείας, είχε έντονη δυσφορία και έχριζε άμεσης φροντίδας. Μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησής της, η ομάδα παρείχε τα προσωπικά της εφόδια σε νερό και φαγητό σε πολίτες που τα είχαν ανάγκη".
Θα μπορούσε βέβαια η Πολιτική Προστασία να είχε επιδείξει ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά αντανακλαστικά ώστε οι δυνάμεις της αστυνομίας να είχαν επέμβει νωρίτερα και να μην χρειαστεί να φθάσουμε σε σημεία όπου απαιτούνται τέτοιες ενέργειες. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...