Πώς ξεπαγώνω τα τζάμια του αυτοκινήτου;

Το παρμπρίζ και τα τζάμια έπιασαν πάγο λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Δείτε πως θα τα ξεπαγώσετε.

  • -
  • -
Πώς ξεπαγώνω τα τζάμια του αυτοκινήτου;

Τον χειμώνα και ειδικά κατά τις πρωινές ώρες όπου η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη, τα τζάμια των οχημάτων παγώνουν, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να μην έχουν ορατότητα. Πρόκειται για συνηθισμένο φαινόμενο, του οποίου η λύση είναι σχετικά απλή.

Αν η χιονόπτωση είναι έντονη και στο παρμπρίζ έχει συσσωρευτεί αρκετός πάγος η καλύτερη επιλογή είναι μια ξύστρα χιονιού. Πωλείται σαν after market προϊόν ακόμη και από κατασκευαστές, όπως η Skoda.   

windscreen

Ειδάλλως, πρέπει να καθαρίσεις το χιόνι από το παρμπρίζ και τα τζάμια με μια σκούπα και στη συνέχεια να ενεργοποιήσεις τον κινητήρα και να θέσεις σε λειτουργία το ξεθάμπωμα από το σύστημα κλιματισμού τόσο για το εμπρός κρύσταλλο όσο και για το πίσω. Κάνε υπομονή λίγα λεπτά έως ότου υποχωρήσει ο πάγος και καθαρίσουν τα τζάμια.

Για καλύτερη απόδοση άνοιξε λίγο τα παράθυρα προκειμένου να εισχωρεί στην καμπίνα φρέσκος αέρας και να «σπάσει» η υγρασία» στο εσωτερικό.

Διαβάστε ακόμη Πώς βάζω αλυσίδες χιονιού;

Σε περίπτωση που βιάζεσαι, ρίξε κρύο νερό στο παρμπρίζ και ενεργοποίησε τους υαλοκαθαριστήρες. Θα εντυπωσιαστείς με το πόσο γρήγορα υποχωρεί ο πάγος. Συνέχισε να έχεις αναμμένο τον κλιματισμό σε φουλ ένταση και ποτέ μην ρίξεις ζεστό νερό στα τζάμια. Λόγω της μεγάλης και απότομης διαφοράς στη θερμοκρασία υπάρχει πιθανότατα να προκαλέσεις ζημιά στα κρύσταλλα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...