Πήρε τη θρυλική Ferrari Enzo για δοκιμή και την έκανε σμπαράλια [φωτογραφίες]

Το τελευταίο διάστημα η Ferrari βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω των συνεχόμενων ατυχημάτων.

  • -
  • -

Η Enzo περιγράφεται ως ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας αυτοκίνησης. Παρήχθη από το 2002 έως το 2004 στο εργοστάσιο του Maranello, σε μόλις 400 αντίτυπα, όλα αποκλειστικά στο χέρι, και κατά τη διάρκεια της παραγωγής της ήταν το ακριβότερο, ισχυρότερο και ταχύτερο αυτοκίνητο της Ferrari.

enzo crash1

Δυστυχώς, μία από τις Enzo υπέστη πολύ μεγάλες ζημιές, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και έπεσε στα δέντρα. Το ατύχημα σημειώθηκε στην Ολλανδία και όπως λέγεται, πίσω από το τιμόνι βρισκόταν ένας μηχανικός της αντιπροσωπείας της Ferrari στο Hilversum.

enzo crash2

Σύμφωνα με το φόρουμ «FerrariChat», ο μηχανικός δοκίμαζε το αυτοκίνητο. Επίσης, η κόκκινη Enzo έφερε πινακίδες «garage» οι οποίες χρησιμοποιούνται σε οχήματα που προορίζονται για test drive. Όσο για το τι ακριβώς συνέβη είναι ασαφές. Με βάση τις πληροφορίες, οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν ψυχρές και υγρές, οπότε, μπορεί τα ελαστικά μπορεί να μην είχαν ζεσταθεί και γι΄αυτό ο οδηγός να έχασε τον έλεγχο.

Ferrari 488 Pista στην παραλιακή: Δυστύχημα εν αναμονή;

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Jeffrey de Ruiter, φαίνεται πως το αυτοκίνητο χτύπησε με ορμή στα δέντρα από την αριστερή πλευρά. Το αμάξωμα υπέστη πολύ μεγάλες ζημιές, οι τροχοί αποκολλήθηκαν από τους άξονες και οι αερόσακοι ενεργοποιήθηκαν.

enzo crash3

Το ευτύχημα είναι πως ο οδηγός τη γλύτωσε με ελαφρά τραύματα. Φυσικά, για να επισκευαστεί το supercar θα απαιτηθούν πάρα πολλά χρήματα, τα οποία προφανώς θα καλύψει η ασφαλιστική εταιρεία της αντιπροσωπείας.

Στην Ολλανδία κυκλοφορούν 3 από τις 400 Enzo. Η τιμή του μοντέλου αυτήν τη στιγμή εκτιμάται στα 3 εκατομμύρια ευρώ.
enzo crash4

enzo crash5
enzo crash6
enzo crash7
enzo crash8
enzo crash9

Photo: Jeffrey de Ruiter

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...