Δυστύχημα Ferrari 488 Pista: Ο Μιχάλης Γεωργιάδης σχολιάζει σε ΕΡΤ και MEGA (video)

Ο Διευθυντής του GOCAR, Μιχάλης Γεωργιάδης, μιλά βάσει της εμπειρίας του για τις απαιτήσεις της οδήγησης ενός supercar και πώς η απόλαυση μπορεί να εξελιχθεί σε κίνδυνο.

  • -
  • -

Kαλεσμένος στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του MEGA, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA αλλά και στο Studio 4 της ΕΡΤ, ο Γενικός Διευθυντής του GOCAR Μιχάλης Γεωργιάδης σχολιάζει το πρόσφατο δυστύχημα με τη Ferrari 488 Pista στην παραλιακή λεωφόρο.

Ο Μιχάλης, ο μόνος Έλληνας δημοσιογράφος που ψηφίζει για το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς, έχει μεγάλη εμπειρία από τα αυτοκίνητα του είδους. Έχει δοκιμάσει σχεδόν όλη τη σύγχρονη γκάμα μοντέλων της Ferrari, της Porsche, της Lamborghini και της McLaren, όλες τις Mercedes-AMG και BMW M, το Audi R8 και πολλά ακόμη μοντέλα υψηλών επιδόσεων. Ταυτόχρονα όμως, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα θέματα Οδικής Ασφάλειας, έχοντας δημιουργήσει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα σεμιναρίων για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Με αυτή τη διπλή του ιδιότητα ο Μιχάλης κλήθηκε να μιλήσει για τις ιδιαιτερότητες της οδήγησης ενός supercar, να περιγράψει τη συμπεριφορά ενός οχήματος αυτής της ισχύος, να επισημάνει τις απαιτήσεις που αυτό έχει από τον οδηγό του και να εξηγήσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά, κάνοντας κάποιες λογικές υποθέσεις για τα πιθανά αίτια της τραγωδίας.

«Έχω νιώσει τη χαρά, αλλά και τον κίνδυνο», εξομολογείται στον δημοσιογράφο Γιώργο Παππά, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA το βράδυ του Σαββάτου 15 Ιανουαρίου, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ:

«Ο οδηγός πρέπει να ξεχάσει ό,τι ξέρει και να αρχίσει να μαθαίνει από την αρχή» επισημαίνει, για εκείνους που από ένα συμβατικό αυτοκίνητο περνούν στη θέση του οδηγού ενός supercar.

Μιλώντας στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και στην Ανθή Βούλγαρη, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA το πρωί της Δευτέρας 17/1, ο Μιχάλης ξεκαθάρισε ότι η 488 Pista δεν είναι ένα αυτοκίνητο μόνο για πίστα, αλλά ένα αυτοκίνητο κατάλληλο και νόμιμο να κυκλοφορεί στο δρόμο. Παρόλα αυτά, τα ιδιαίτερα τεχνικά του χαρακτηριστικά απαιτούν την ανάλογη προσοχή και εξοικείωση από τον οδηγό στο δρόμο. Και εξήγησε γιατί η σύντομη διαδρομή των μόλις δύο χιλιομέτρων που είχε διανύσει ο Τζώρτζης Μονογυιός μέχρι το σημείο του δυστυχήματος μπορεί να έπαιξε καθοριστική σημασία. Δείτε εδώ το απόσπασμα:

Με κάθε ευκαιρία ο Μιχάλης εστιάζει στη σημασία που έχει για την Οδική Ασφάλεια η συνετή συμπεριφορά κατά την οδήγηση. «Ασφαλής δεν είναι ο καλός οδηγός, αλλά ο συνετός άνθρωπος» επισημαίνει στην εκπομπή Studio 4 μιλώντας με την Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, όπως θα δείτε και στο σχετικό απόσπασμα. Και εξηγεί ότι μια Ferrari 488 Pista μπορεί να εκτραπεί από την πορεία της ακόμη και με σχετικά χαμηλή ταχύτητα, στην ευθεία, αν ο οδηγός έχει απενεργοποιήσει τον ηλεκτρικό έλεγχο ευστάθειας και πατήσει τέρμα το γκάζι. Αλλά αυτό είναι κάτι που κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει σε δημόσιο δρόμο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...