Στην Ελλάδα το νέο Mercedes Citan: Δείτε τις τιμές

Το καλύτερο Van της Χρονιάς 2022 είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας, τόσο σε επιβατική έκδοση όσο και σε επαγγελματική.

  • -
  • -

Στις εκθέσεις του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Διανομέων της Mercedes-Benz Ελλάς βρίσκεται η νέα γενιά του Citan. Το μοντέλο, χάρη στις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, τον γενναιόδωρο εσωτερικό χώρο και το μεγάλο ωφέλιμο φορτίο προσφέρει πολλαπλές δυνατότητες χρήσεων και εφαρμογών, ιδίως για επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και διανομών εντός πόλης.

Διατίθεται στην επαγγελματική έκδοση Van και στην επιβατική έκδοση Tourer. Οι συρόμενες πόρτες μεγάλου ανοίγματος στην αριστερή και δεξιά πλευρά του οχήματος, καθώς και το χαμηλό κατώφλι φόρτωσης προαιρετικά, προσφέρουν άνετη πρόσβαση στον εσωτερικό χώρο και εύκολη φόρτωση του οχήματος. Εκτός από την υψηλή λειτουργικότητα και πολυμορφικότητα, το όχημα παρέχει επίσης εκτενή εξοπλισμό ασφάλειας, υψηλό επίπεδο οδηγικής άνεσης και εντυπωσιακές ψηφιακές λύσεις.

citan1

Η σχεδίαση του νέου Mercedes-Benz Citan διακρίνεται για τις ισορροπημένες αναλογίες και τις όμορφες επιφάνειες. Οι «μυώδεις» γραμμές και οι εντυπωσιακοί θόλοι των τροχών - ασυνήθιστα σχεδιαστικά στοιχεία για την κατηγορία των μικρών Van - υπογραμμίζουν τη δύναμη και την ελκυστική εμφάνιση του οχήματος.

Ακόμη και στην έκδοση με κοντό μεταξόνιο (2.716 mm), το Citan προσφέρει πολύ περισσότερο χώρο σε σύγκριση με τον προκάτοχό του – για παράδειγμα στην έκδοση Van, το μήκος του χώρου φόρτωσης είναι 3,05 μέτρα (με ευέλικτο διαχωριστικό τοίχωμα).

citan2

Εκτός από το σταθερό διαχωριστικό τοίχωμα (το οποίο διατίθεται με ή χωρίς τζάμι) μεταξύ της καμπίνας οδηγού και του χώρου φόρτωσης, το Citan Van μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με πτυσσόμενο διαχωριστικό. Εάν πρέπει να μεταφερθούν πολύ μεγάλου μήκους αντικείμενα, αυτό το πλέγμα μπορεί να περιστραφεί προς το κάθισμα του οδηγού κατά 90 μοίρες, προτού διπλωθεί προς το κάθισμα του οδηγού και στερεωθεί σε αυτή τη θέση. Το κάθισμα του συνοδηγού μπορεί επίσης να αναδιπλωθεί δημιουργώντας μια επίπεδη επιφάνεια. Το προστατευτικό πλέγμα κατασκευάζεται από χάλυβα και χρησιμεύει στην προστασία του οδηγού και του συνοδηγού από το φορτίο.

Πλούσιος εξοπλισμός

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών πακέτων εξοπλισμού (Pure, Urban και Progressive), που το κάθε ένα με τη σειρά του έρχεται να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες χρήσης.

citan3

Το Citan Van Pure είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία που θα διασφαλίσουν ότι οι καθημερινές μετακινήσεις του επαγγελματία γίνονται με ασφάλεια και αξιοπιστία. Ταυτόχρονα, χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα και λειτουργικότητα, καθώς και από εξαιρετική πολυμορφικότητα και χρηστικότητα.

Το Citan Van Urban διακρίνεται για τo στυλ και τη διευρυμένη λειτουργικότητα και συνδυάζει την υψηλή ποιότητα, τον πλούσιο εξοπλισμό ασφάλειας καθώς και την ευελιξία. Αντίστοιχα, το Citan Van Progressive ξεχωρίζει για την δυναμική εμφάνιση, την άνεση και τη συνδεσιμότητα, όπως και για την υψηλή ποιότητα, τον προηγμένο εξοπλισμό ασφάλειας την εξαιρετική άνεση και πολυμορφικότητα.

Η οδική βοήθεια που όλοι θα θέλαμε να έρθει να μας μαζέψει

Όσον αφορά στις τεχνολογίες, εκτός από τα ABS και ESP, το Citan φέρει στάνταρ το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα και το σύστημα υποβοήθησης κατά των πλευρικών ανέμων, το σύστημα εφίστασης προσοχής ATTENTION ASSIST και το σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης Mercedes Benz. Η ενεργή υποβοήθηση πέδησης Active Brake Assist, το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, το σύστημα υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας και το σύστημα υποβοήθησης τήρησης ορίων ταχύτητας με ανίχνευση σημάτων κυκλοφορίας περιλαμβάνονται επίσης στον βασικό εξοπλισμό.

citan4

Ακριβώς όπως ο μεγαλύτερος αδελφός του – το Sprinter – και τα μοντέλα επιβατικών αυτοκινήτων Mercedes-Benz, το νέο Citan μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά με το σύστημα infotainment MBUX (Mercedes Benz User Experience) που προσφέρει διαισθητικό χειρισμό και μπορεί να μαθαίνει. Με πανίσχυρους επεξεργαστές, λογισμικό αυτοδιδασκαλίας, οθόνες υψηλής ανάλυσης και εξαιρετικά γραφικά, το σύστημα έχει ανατρέψει τον τρόπο χειρισμού των οχημάτων.

Σύγχρονοι και οικονομικοί κινητήρες

Η γκάμα κινητήρων του νέου Citan αποτελείται από τρεις πετρελαιοκινητήρες και δύο βενζινοκινητήρες. Κοινά πλεονεκτήματα όλων τους είναι τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά οδήγησης ακόμη και στο φάσμα χαμηλών στροφών και οι χαμηλές τιμές κατανάλωσης. Για ακόμη καλύτερη επιτάχυνση, λόγου χάρη κατά την προσπέραση, η έκδοση του πετρελαιοκινητήρα 85 kW για το Van διαθέτει μια λειτουργία ενίσχυσης της ισχύος/ροπής στρέψης (overpower/overtorque), η οποία μπορεί να προσφέρει στιγμιαία έως 89 kW ισχύος και 295 Nm ροπής στρέψης.

citan5

Τα μηχανικά σύνολα πληρούν τα πρότυπα εκπομπών Euro 6d και όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με τη λειτουργία ECO start/stop. Εκτός από το μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων, τα ισχυρότερα πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα μοντέλα διατίθενται επίσης με ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη (DCT)2.

To νέο Mercedes-Benz Citan σε αριθμούς

Η φέρουσα ικανότητα φορτίου του Citan Van είναι έως 2,9 m3, μετρημένη σύμφωνα με το πρότυπο VDA. Στο χώρο φόρτωσής του χωρούν δύο ευρωπαλέτες, η μία πίσω από την άλλη.

Η μέγιστη ικανότητα έλξης είναι 1,5 τόνοι. Εκτός από τον κανονικό, σταθερό σύνδεσμο ρυμουλκούμενου, υπάρχει επίσης μια έκδοση με χαμηλά τοποθετημένη σφαιρική κεφαλή, η οποία επιτρέπει να ανοίγουν ευκολότερα οι πόρτες όταν υπάρχει συνδεδεμένο ρυμουλκούμενο.

Για το νέο Citan, διατίθενται προαιρετικά οι προβολείς LED High Performance.

citan6

Ο πετρελαιοκινητήρας 85 kW για το Van διαθέτει λειτουργία overpower και overtorque, η οποία μπορεί να αποδώσει στιγμιαία έως 89 kW ισχύος και 295 Nm ροπής. Έτσι, διευκολύνονται ακόμη περισσότερο οι προσπεράσεις.

Το νέο Citan μπορεί να εξοπλιστεί με δύο συρόμενες πόρτες που προσφέρουν ευρύ άνοιγμα 615 mm. Το ύψος είναι 1.059 mm (και οι δύο αριθμοί αναφέρονται στις καθαρές διαστάσεις).

Το «Hey Mercedes», ο έξυπνος φωνητικός βοηθός του MBUX (Mercedes-Benz User Experience), καταλαβαίνει μέχρι και 28 γλώσσες. Μπορεί να χρησιμοποιείται για τον άνετο χειρισμό των λειτουργιών infotainment. Για παράδειγμα, σε συνδυασμό με το Mercedes me connect, το σύστημα πλοήγησης μπορεί να ελέγχεται με κανονική ομιλία και όχι με συγκεκριμένες εντολές.

Αναλυτικά οι τιμές:

Citan Van

Van 108 CDI Long: 23.396,67€
Van 110 CDI Long: 25.035,54€
Van 112 CDI Long: 26.197,16€
Van 110 Long:  23.234,58€
Van 113 Long: 24.279,14€

Citan Tourer

Tourer 110 CDI Long: 29.137,48€
Tourer 110 Long: 26.845,13€
Tourer 113 Long: 28.275,04€

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...