Με κινητήρα V8 το νέο Ford Ranger Raptor;

Μπορεί η Ford Performance να κάνει το θαύμα και να χαρίσει στο κοινό ένα νέο off-road κτήνος με κινητήρα V8 κάτω από το καπό; Αν ναι γιατί;

  • -
  • -

Το Ford Ranger Raptor αποτελεί αδιαμφισβήτητη επιτυχία τόσο στην Αμερική, αλλά και στην Ευρώπη, με τους αγοραστές να σαγηνεύονται από τις εκπληκτικές off-road ικανότητες και την ετοιμοπόλεμη εμφάνιση. Τι καλύτερο λοιπόν από το να συνδυάσεις μία τέτοια, brutal κατασκευή, με έναν brutal ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα. Υπάρχει όμως τέτοια πιθανότητα;

Δύσκολο, αλλά όχι απίθανο. Το προηγούμενο Ranger Raptor δεν είχαμε την τύχη να το δούμε με έναν V8 κάτω από το καπό, αλλά οι ομοιότητες της νέας γενιάς με το νεοφερμένο Bronco στην αρχιτεκτονική τους, γεννούν ελπίδες. Πηγή αυτής της ξέφρενης ιδέας αποτέλεσαν τα λόγια του αντιπρόεδρου της παγκόσμιας εξέλιξης προϊόντων της Ford, Trevor Worthington, στο Cars Guide, ο οποίος είπε πως το Bronco DR θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την επόμενη γενιά του Ranger Raptor, χάρη στα κοινά χαρακτηριστικά που έχει αυτή η ειδική έκδοση με το απλό Bronco, το οποίο με την σειρά του μοιράζεται στοιχεία, όπως είπαμε, με το νέο Ranger.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ FORD RANGER

2022-Ford-Bronco-DR

Το Bronco DR να αναφέρουμε πως αποτελεί μία σκληροπυρηνική έκδοση του νέου αμερικανικού SUV, με φουσκωμένους θόλους, ακόμη μεγαλύτερη διαδρομή ανάρτησης και φυσικά έναν ατμοσφαιρικό V8 5 λίτρων να το κινεί, εξ ου και οι ελπίδες. Όταν ο διευθυντής της Ford Performance, Mark Rushbook, ερωτήθηκε ευθέως εάν η Ford θεωρεί πως ένα Ranger με V8 κινητήρα θα είχε απήχηση στο κοινό, απάντησε θετικά λέγοντας πως πολλά στοιχεία του Bronco DR θα μπορούσαν να μεταφερθούν και στο Ranger, αλλά όποια και αν είναι η τελική απόφαση, πάντα θα πρέπει να είναι κερδοφόρα προς την αυτοκινητοβιομηχανία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ FORD RANGER RAPTOR

Η Ford εξελίσσει ήδη την Raptor έκδοση του νέου Bronco, με τις φήμες να θέλουν τον EcoBoost V6 των 3,5 λίτρων που βρίσκουμε και στο F-150 Raptor να δίνει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Το συγκεκριμένο μοτέρ αποδίδει 450 ίππους και 691 Nm ροπή! Τώρα όσον αφορά το Ranger που θα δούμε και στη χώρα μας, θα πρέπει να περιμένουμε την απόφαση της Ford για το τι θα μας φέρει.

raptor

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...