Έσπασε τα κοντέρ η Porsche, με νέο ρεκόρ πωλήσεων

Φαίνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την ορμή της Porsche, ούτε η πανδημία, ούτε η έλλειψη ημιαγωγών.

  • -
  • -

Χιλιάδες οδηγοί σε όλο τον κόσμο έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα το 2021, αποκτώντας ένα νέο μοντέλο της Porsche, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της γερμανικής φίρμας, Detlev von Platen.

Η ζήτηση για την αγορά μιας Porsche κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα το περασμένο έτος, με την εταιρεία να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις όποιες προκλήσεις και να παραδίδει συνολικά 301.915 οχήματα, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων.

porsche sales1

Το νούμερο αυτό είναι το υψηλότερο που έχει καταγράψει ποτέ η φίρμα από τη Στουτγάρδη, επιτυγχάνοντας αύξηση σε όλες τις μεγάλες αγορές. Πρώτη και καλύτερη ωστόσο ήταν η Κίνα με 95.671 αυτοκίνητα. Στην Ευρώπη ταξινομήθηκαν 86.160 μονάδες και στις ΗΠΑ 84.657 οχήματα.

Γιατί μια παλιά Porsche 911 κοστίζει 1 εκατομμύριο ευρώ;

Τα SUV είχαν την τιμητική τους, με τη Macan να αναδεικνύεται σε best seller μοντέλο, καθώς την επέλεξαν 88.362 πελάτες. Εξαιρετικά καλά τα πήγε η μεγαλύτερη και ακριβότερη Cayenne (83.071), με την ηλεκτροκίνητη Taycan να έχει τη μεγαλύτερη άνοδο και να υπερδιπλασιάζει τις πωλήσεις, αγγίζοντας τον εκπληκτικό αριθμό των 41.296 αντιτύπων.

porsche sales2

Όσον αφορά στα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας, η εμβληματική 911 έφθασε τις 38.464 παραδόσεις, η πληθωρική Panamera τις 30.220 μονάδες και οι απολαυστικές 718 Boxster και 718 Cayman τις 20.502 πωλήσεις.

Τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου της Porsche αναμένουν μια ακόμη καλύτερη χρονιά φέτος, καθώς οι παραγγελίες αυξάνονται συνεχώς. Αν η εταιρεία λύσει τα όποια θέματα με την αλυσίδα εφοδιασμού λόγω της έλλειψης ημιαγωγών και τα εργοστάσια λειτουργήσουν ξανά σε φουλ ρυθμούς, τότε η παραγωγή θα φθάσει σε πολύ μεγάλα νούμερα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...