Γιατί μια παλιά Porsche 911 κοστίζει 1 εκατομμύριο ευρώ;

Κάτι την κάνει πολύ ξεχωριστή, εκτός από τα μόλις 1.800 χιλιόμετρα που έχει καλύψει συνολικά, μέχρι και σήμερα.

  • -
  • -

Οι Porsche 911 (964) έχουν αρκετά υψηλή συλλεκτική αξία σήμερα, όμως οι τιμές τους δεν έχουν ανέβει σε… αστρονομικά επίπεδα, τουλάχιστον για την ώρα. Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη γενιά της Porsche 911 ήταν στην παραγωγή από το 1989 μέχρι το 1994, θεωρείται κλασική αλλά όχι άκρως συλλεκτική. Πάντα όμως, υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα. Όπως είναι αυτή η Porsche 911 (964), με τις περιποιήσεις της Singer.

Η Singer έχει τη φήμη ότι έχει φτιάξει μερικές από τις καλύτερες και πιο ποθητές 911 της «αερόψυκτης» εποχής. Η συγκεκριμένη είναι μοντέλο του 1989 και μέχρι σήμερα, έχει αλλάξει δύο ιδιοκτήτες. Για μεγάλο μέρος της «ζωής» της, βρισκόταν στο Τορόντο του Καναδά και σήμερα, βρίσκεται πάλι προς πώληση. Το αυτοκίνητο «γδύθηκε» εντελώς από τη Singer προκειμένου να τοποθετηθούν ελαφρύτερα κομμάτια στο αμάξωμά της, από ανθρακόνημα.

Είναι βαμμένη σε ασημί χρώμα με χρυσά γράμματα στο πλάι, αλλά και πίσω, ενώ φοράει τις κλασικές ζάντες που περιμένουμε να δούμε σε μια Porsche 911 της συγκεκριμένης εποχής. Στον εξοπλισμό της έχει προστεθεί σύστημα κλιματισμού, μεγαλύτερα φρένα της Brembo, ηχοσύστημα, νέα καθίσματα και αρκετά ακόμη, όπως θύρα πλήρωσης καυσίμου στο κέντρο του εμπρός καπό, χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων (αντί του στάνταρ με τις πέντε ταχύτητες)… θέλετε κι άλλα;

Υπάρχουν! Ο επίπεδος, εξακύλινδρος και αερόψυκτος κινητήρας των 4.0 λίτρων δέχθηκε αρκετές τροποποιήσεις και αποδίδει 390 ίππους με 427 Nm ροπής. Η λίστα των επεμβάσεων στο μοτέρ είναι μεγάλη και περιλαμβάνει νέο στρόφαλο, αντλία λαδιού, πιστόνια, μπιέλες, εκκεντροφόρους, κυλινδροκεφαλή αλλά και νέα πολλαπλή εισαγωγής. Κάπως έτσι, αυτή η Porsche 911 (964) κάνει τα 0-100 km/h σε 3,5 δευτερόλεπτα!

H η τιμή της ωστόσο, είναι εντυπωσιακά ακριβή, ακόμη και για αυτά τα δεδομένα. Προσφέρεται έναντι 1,1 εκατ. δολαρίων, δηλαδή 970.580€! Το… καλό της υπόθεσης, είναι ότι το αυτοκίνητο δεν έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα. Οι προηγούμενοι δύο ιδιοκτήτες τους μάλλον είχαν αποφασίσει από την αρχή ότι θέλουν να διατηρήσουν τη συλλεκτική αξία αυτής της Porsche 911 και το οδόμετρο έχει μείνει στα 1.118 μίλια, δηλαδή 1.800 χιλιόμετρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...