Supermini με εναλλακτικό καύσιμο: LPG, CNG ή Diesel - Ποιο προτιμάς;

Τρεις οικονομικές επιλογές με δυνατά χαρακτηριστικά. Εσύ ποιο θα έπαιρνες για να γράφεις ασταμάτητα χιλιόμετρα;

  • -
  • -

Εάν βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή σε περίοδο αναζήτησης νέου οχήματος, ένα είναι σίγουρο! Δεν θα ξεμείνεις από επιλογές. Ασχέτως κατηγορίας, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν φροντίσει να υπάρχει τεράστια ποικιλία τόσο σε εμφάνιση, εξοπλισμούς ή κινητήρια σύνολα. Πλέον, ακόμη και αν δεν είσαι έτοιμος ακόμα να περάσεις στην ηλεκτρική εποχή, υπάρχουν επιλογές με διάφορα επίπεδα υβριδικής τεχνολογίας, από ήπια έως και plug-in, αλλά και θερμικοί κινητήρες για κάθε λογής αγοραστή.

Βενζίνη, diesel, υγραέριο, φυσικό αέριο και η λίστα δεν έχει τέλος. Γι’ αυτό το λόγο είπαμε να πάρουμε μία εκ των διασημότερων κατηγοριών της αγοράς, αυτή των supermini και να βρούμε τρεις οικονομικές επιλογές που να ξεφεύγουν από την «βαρετή» λύση που προσφέρει ένα βενζινοκίνητο σύνολο. Κάπως έτσι, βρήκαμε έναν εκπρόσωπο για τα άκρως οικονομικά καύσιμα LPG, CNG και diesel. Ποιοι είναι αυτοί; Πατήστε πάνω στην φωτογραφία του κάθε μοντέλου για να δείτε αναλυτικά όλα τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης έκδοσης, ενώ πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε πάνω από 140 στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων και για τα τρία, δίπλα-δίπλα. Αφού περάσετε από όλα, ψηφίστε στο τέλος του άρθρου το supermini που σας κέρδισε περισσότερο.

Το LPG ή αλλιώς υγραέριο, εκπροσωπείται από το Renault Clio, το οποίο στην έκδοση 1.0 TCe Equilibre LPG των 100 ίππων, προσφέρει τεράστια αυτονομία χάρη στα δύο ντεπόζιτα, ένα για την βενζίνη και ένα για το υγραέριο, με κόστος μόλις 21.270 ευρώ.
clio


Το CNG ή αλλιώς φυσικό αέριο, το αποδοτικότερο καύσιμο της αγοράς, εκπροσωπεί το δημοφιλές και προσφάτως ανανεωμένο Volkswagen Polo στην έκδοση 1.0 TGI 90PS Life. Το κόστος αυτής είναι 22.100 ευρώ και αποτελεί την μοναδική στην γκάμα του γερμανικού supermini που χρησιμοποιεί το μοτέρ φυσικού αερίου.
polo


Και τέλος, το «παραδοσιακότερο» εκ των τριών καυσίμων, diesel, εκπροσωπείται από το επίσης επιτυχημένο Citroen C3, το οποίο στην έκδοση 1.5 BlueHDi S&S C-Series των 100 ίππων, έρχεται με τιμή 21.300 ευρώ.
c3

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...