Ποια γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία πουλήθηκε για 225 εκατ. ευρώ;

Εξειδικεύεται στα τετρακίνητα μοντέλα, ενώ μερικά χρόνια πριν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής και στη χώρα μας.

  • -
  • -

Είναι πλέον επίσημο: Η SsangYong, η κορεάτικη μάρκα που κατασκευάζει κατά κύριο λόγο SUV και κλασικά 4x4 μοντέλα, πουλήθηκε έναντι 225 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Η ίδια πηγή, αναφέρει ότι η φίρμα εξαγοράστηκε από την Edison Motors, μια εταιρεία από τη Νότια Κορέα με ειδικότητα τα ηλεκτροκίνητα φορτηγά και λεωφορεία. Από το 2010 η SsangYong ήταν στην ιδιοκτησία της Mahindra και τα τελευταία χρόνια ήρθε αντιμέτωπη με αρκετές δυσκολίες.

Η βασικότερη όλων ήταν οι μειωμένες πωλήσεις. Η μάρκα από τη Νότια Κορέα δεν κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από 85.000 οχήματα το 2021, ενώ έχει αποχωρήσει και από πολλές μεγάλες αγορές. Με την εξαγορά της από την Edison Motors η SsangYong ευελπιστεί ότι θα αποκτήσει τους απαραίτητους πόρους προκειμένου να εκσυγχρονίσει την γκάμα της, οπότε και να βελτιώσει τις πωλήσεις της. Σήμερα, στους καταλόγους της εταιρείας βρίσκονται τα SUV Rexton, Korando, Tivoli, Korando e-Motion (ηλεκτρικό) καθώς και τα pick-up Musso και Grand Musso.

Η SsangYongστην Ελλάδα

Παλαιότερα, η SsangYong είχε καταφέρει να κερδίσει αρκετούς αγοραστές στη χώρα μας, κυρίως με το Rexton, ένα μεγάλο SUV με καλούς χώρους και ικανοποιητική ποιότητα. H εταιρεία χρησιμοποιούσε κινητήρια σύνολα της Mercedes-Benz, στη συνέχεια όμως σταμάτησε και έβγαλε τους δικούς της κινητήρες. Πολλές φορές τα αυτοκίνητά της αποτελούσαν θέμα… συζήτησης και προσοχής, λόγω της εκκεντρικής τους εμφάνισης. Το πρώτο Korando ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως και το μεταγενέστερο Actyon, που τραβά τα βλέμματα ακόμη και σήμερα. Η τελευταία σοβαρή προσπάθεια της SsangYong στην Ελλάδα έγινε μερικά χρόνια πριν, με πρωταγωνιστή το νέο -τότε- Tivoli, ένα μικρό και αρκετά ικανοποιητικό SUV με σύγχρονη εμφάνιση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...