Tesla: Αύξηση 20% στο πακέτο αυτόνομης οδήγησης - Δες πόσο θα κοστίζει

Ακόμα και ο τρόπος που διάλεξε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία για να ανακοινώσει τη νέα τιμή είναι πρωτότυπος.

  • -
  • -

Μεγάλες ανατιμήσεις φαίνεται πως φέρνει το νέο έτος στον κατάλογο του έξτρα εξοπλισμού της Tesla, με το ιδιαίτερα δημοφιλές πακέτο αυτόνομης οδήγησης (Full Self-Driving ή FSD) να παίρνει για ακόμη μία φορά την ανιούσα. Αν και ήδη αποτελούσε ένα από τα ακριβότερα μέρη του λίστας κοστίζοντας 10.000 δολάρια, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Elon Musk, από τις 17 Ιανουαρίου η τιμή θα είναι κατά 2.000 δολάρια υψηλότερη!

Η ανακοίνωση μάλιστα με την τσουχτερή αύξηση έγινε μέσω δημοσίευσης στο Twitter, στην οποία συμπεριλαμβανόταν και η σημείωση πως η αύξηση θα ισχύει μόνο για στην αμερικανική αγορά. Να θυμίσουμε πως το πακέτο προσφέρεται και με μηνιαία συνδρομή που αυτή τη στιγμή κοστίζει 199 δολάρια, αν και είναι πολύ πιθανό και η εν λόγω η υπηρεσία να ακριβύνει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ TESLA MODEL 3 PERFORMANCE

Η αλήθεια είναι πως ο ίδιος ο Elon Musk είχε προειδοποιήσει για τη σταδιακή αύξηση της τιμής του συστήματος καθώς γίνονται αναβαθμίσεις, αλλά μπορεί να δικαιολογηθεί μία τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή, όταν το λογισμικό ουσιαστικά δεν είναι ποτέ «πλήρως» αυτόνομο;

Τι εννοούμε… Υπάρχουν 6 επίπεδα αυτονομίας στην οδήγηση. Το 0 αφορά τα οχήματα που δεν χρησιμοποιούν κανένα μέσο υποβοήθησης του οδηγού πέρα από τα υποχρεωτικά ABS και traction control. Στην άλλη άκρη της κλίμακας έχουμε το επίπεδο 5, όπου ουσιαστικά μιλάμε για ένα πλήρως αυτόνομο σύστημα που δεν έχει ανάγκη ούτε από οδηγό, αλλά ούτε και από χειριστήρια όπως πετάλια ή τιμόνι. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην παραγωγή σήμερα. Το FSD της Tesla μπορεί να φαίνεται προηγμένο, αλλά σύμφωνα με τις αρχές, η πιστοποίηση που διαθέτει φτάνει μόλις μέχρι το επίπεδο 2, ενώ άλλες εταιρείες που δεν έχουν δώσει τόση έμφαση στην αυτόνομη οδήγηση όπως η Mercedes-Benz ή η Honda, έχουν ήδη λάβει πιστοποίηση επιπέδου 3 σε ορισμένες αγορές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ TESLA MODEL Y LONG RANGE

Σύμφωνα με τον Musk, η Tesla μπορεί να φτάσει ακόμη και στο επίπεδο 4 μέσα στο τρέχον έτος, αλλά βλέποντας πόσες εταιρείες απέτυχαν να φτάσουν στο συγκεκριμένο στόχο στο χρονικό διάστημα που έδωσαν, θα περιμένουμε μέχρι να γίνει για να το πιστέψουμε. Έως τότε τι λέτε; Αξίζει το σύστημα που υπάρχει αυτή την στιγμή τα 12.000 δολάρια;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...