Το ηλεκτρικό που κοστίζει 106.000$ ξεπούλησε σε 12 λεπτά

Αν και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2024, οι αγοραστές έσπευσαν να κάνουν την παραγγελία για να το παραλάβουν πρώτοι.

  • -
  • -

Δεν πέρασε μία εβδομάδα από τότε που η Chevrolet παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Silverado EV και η εταιρεία ανακοίνωσε ήδη sold out για την πιο σπέσιαλ εκδοχή. Όπως είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της General Motors, Mary Barra, το πρωτοποριακό pick-up μηδενικών ρύπων, θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις: τις WT, TrailBoss και RST First Edition.

silverado ev1

Η εμπορική πορεία της βασικής έκδοσης θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2023 στην αμερικανική αγορά και το κόστος ανέρχεται στα 39.990 δολάρια. Η First Edition θα βγει στην κυκλοφορία έναν χρόνο αργότερα. Κοστίζει 106.695 δολάρια και θα παραχθεί σε συγκεκριμένο αριθμό μονάδων. Σύμφωνα με την κύρια Barra όποιος πρόλαβε πρόλαβε, καθώς μέσα σε μόλις 12 λεπτά από την έναρξη των παραγγελιών, το αυτοκίνητο ξεπούλησε.

silverado ev2

Το Silverado EV WT φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 510 ίππων και 834 Nm ροπής, ενώ η RST First Edition έχει ισχύ 664 ίππων και 1.063 Nm ροπής. Επιταχύνει στα 0-100 σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα, εξοπλίζεται με σύστημα τετραδιεύθυνσης, ενεργή αερανάρτηση, τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης Super Cruise και Multi-Flex Midgate καρότσα με δυνατότητα μεταφοράς βάρους έως 590 κιλά.

silverado ev3

Εκπληκτική είναι και η ικανότητα ρυμούλκησης, η οποία αγγίζει τα 4.536 κιλά. Η αυτονομία της First Edition ανέρχεται στα 644 χιλιόμετρα, με τη μπαταρία να υποστηρίζει ταχυφόρτιση 350 kW, αναπληρώνοντας ενέργεια σε ελάχιστα λεπτά.

silverado ev4

Το εσωτερικό του ηλεκτρικού pick-up θυμίζει περισσότερο σαλόνι premium SUV, περιλαμβάνοντας ψηφιακές οθόνες, head-up display επαυξημένης πραγματικότητας, LED φωτισμό, δέρματα υψηλής ποιότητας, κορυφαίες υπηρεσίες συνδεσιμότητας και πλειάδα συστημάτων άνεσης και ασφάλειας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...