H Toyota ετοιμάζει νέο GR Yaris με δύναμη κοντά στους 300 ίππους

Το αυτοκίνητο που ενθουσίασε όσο λίγα δημοσιογράφους και κοινό, έρχεται με ακόμη μεγαλύτερη ισχύ.

  • -
  • -

Όσοι οδήγησαν το GR Yaris έμειναν με το στόμα ανοικτό. Η Toyota δημιούργησε ένα πραγματικό rally car δρόμου, κάνοντας ακόμη και τους πιο έμπειρους οδηγούς να υποκλιθούν στο τεχνολογικό μεγαλείο της.

Όπως φαίνεται όμως, οι Ιάπωνες δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους. Στις 14 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των εγκαινίων της φετινής έκθεσης του Τόκιο, η μάρκα θα αποκαλύψει μια νέα έκδοση του απολαυστικού GR Yaris.

Η Toyota αναφέρει πως πρόκειται για ένα «fully tuned model», αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή θα είναι μια hardcore έκδοση, ένα τετράτροχο που πλησιάζει όσο λίγα τα καθαρόαιμα αγωνιστικά οχήματα. Προφανώς την εξέλιξή του έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το φημισμένο τμήμα Gazoo Racing.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GR YARIS

Στην teaser φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα εταιρεία, διακρίνεται ένα πιο τονισμένο καπό με μεγάλη εισαγωγή αέρα και μια σταθερή πίσω πτέρυγα που κατά πάσα πιθανότητα είναι από carbon και παραπέμπει ευθέως στα WRC. Επίσης, αν και δεν είναι ξεκάθαρο λόγω της σκοτεινής εικόνας, οι προφυλακτήρες έχουν διευρυνθεί, ενσωματώνοντας νέα αεροδυναμικά βοηθήματα.  

Εκτός απροόπτου, την κίνηση εξακολουθεί να παρέχει ο 1.6 turbo κινητήρας, με την ισχύ του να σκαρφαλώνει κοντά στους 300 ίππους. Η κίνηση θα συνεχίσει να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, με τα μπλοκέ διαφορικά και το Rev Matching να υπόσχονται ένα θέαμα αλήστου μνήμης σε όποιον τυχερό βρεθεί στο αριστερό μπάκετ κάθισμα.

Στην ίδια έκθεση, το ιαπωνικό εργοστάσιο θα αποκαλύψει κι ένα πρωτότυπο με την ονομασία GR GT3 Concept. Το όχημα έχει εμπνευστεί από τους αγώνες και αποτελεί το απαύγασμα της εμπειρίας και της γνώσης της TGR στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...