Kia Sportage: Το ανθρωποκεντρικό SUV

To ολοκαίνουριο Kia Sportage σχεδιάστηκε με στόχο τον Ευρωπαίο οδηγό και όπλα του τα προηγμένα υβριδικά σύνολα, την ψηφιακή τεχνολογία και την κορυφαία οδική συμπεριφορά.

  • -
  • -

Στην πλέον προηγμένη τεχνολογία και στο δυναμισμό της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Opposites United κάθε χιλιοστού του, το ολοκαίνουριο Kia Sportage προσθέτει στην πέμπτη του γενιά κάτι πρωτόγνωρο στα 28 χρόνια της παγκόσμιάς του διαδρομής: μια έκδοση επικεντρωμένη αποκλειστικά στις ανάγκες του Ευρωπαίου οδηγού.

Το ευρωπαϊκό Sportage ενσωματώνει όλες τις ιδιαίτερες ανάγκες της οδήγησης στην Ευρώπη. Με την επιλογή ανάμεσα σε κάθε είδους υβριδική τεχνολογία κίνησης, με μέγεθος που ευνοεί την ευελιξία χωρίς συμβιβασμούς στην ευρυχωρία, και με πλειάδα τεχνολογιών δυναμικής οδικής συμπεριφοράς απόλυτης ασφάλειας για τους στενούς και σπειροειδείς δρόμους της ηπείρου μας.

Sportage

Κι ακόμη παραπέρα, ο ανθρωποκεντρισμός του –όπως εκφράζεται, για παράδειγμα, με την κεκλιμένη προς τον οδηγό κυρτή οθόνη υψηλής ευκρίνειας 12,3"– συνεχίζεται με την πλήρη εξατομίκευση: μπορείτε να αποκτήσετε το νέο Kia Sportage ως ήπια υβριδικό (MHEV), υβριδικό (HEV) ή plug-in υβριδικό (PHEV) για «ηλεκτρική» οδήγηση μηδενικών ρύπων στην πόλη, και ακόμα και για το σύνολο των καθημερινών σας διαδρομών.

Ευρωπαϊκός εξηλεκτρισμός

Ο ηλεκτρισμός στην αυτοκίνηση είναι η επόμενη σελίδα και το νέο Kia Sportage σάς δίνει ό,τι επιλογή μπορεί να ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας –από την καθημερινή αμιγή ηλεκτροκίνηση μέχρι τη σπορ οδήγηση ή τα μακρινά ταξίδια. Εξελιγμένο σε μια ολοκαίνουρια πλατφόρμα, σχεδιασμένη για να φιλοξενεί τις τεχνολογίες της ηλεκτροκίνησης, το Sportage με τις κορυφαίες hybrid και plug-in hybrid εκδόσεις του τώρα έγινε ένα από τα πιο αποδοτικά, οικονομικά και λιγότερο ρυπογόνα SUV του πλανήτη.

Συνδυασμένο με τον κορυφαίο κινητήρα 1.6 Τ-GDI, με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία χωρητικότητας 13,8 kWh, το Sportage PHEV είναι εντυπωσιακό στο διττό του χαρακτήρα: από τη μία προσφέρει τις επιδόσεις 265 ίππων, από την άλλη την κίνηση αποκλειστικά με ηλεκτρισμό, μέχρι και για το σύνολο των καθημερινών σας διαδρομών.

Sportage

Η υβριδική έκδοση HEV έχει μπαταρία 1,49 kWh και ισχύ 230 PS, ενώ στη Mild Hybrid η υβριδική τεχνολογία συμβάλλει στην περαιτέρω οικονομία και απόδοση του τετρακύλινδρου κινητήρα. Φυσικά, ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορείτε να επιλέξετε και ένα Sportage αποκλειστικά με τον 1.6 T-GDI βενζίνης 150 ή 180 ίππων, είτε με κινητήρα diesel με 115 ή 136 PS, αφού όλοι τους καλύπτουν τις αυστηρότερες νέες προδιαγραφές ρύπων.

Ευρωπαϊκή χωροταξία

Το νέο Kia Sportage ανταποκρίνεται με απόλυτη ακρίβεια στις ευρωπαϊκές κυκλοφοριακές ανάγκες –εκείνες που καλούνται να συνδυάσουν την ευελιξία στην πόλη με την ευρυχωρία στο εσωτερικό. Γι' αυτό, είναι απαραίτητη η ευφυής αξιοποίηση του διαθέσιμου εσωτερικού χώρου. Στις υβριδικές εκδόσεις, η τοποθέτηση της μπαταρίας στο δάπεδο ή κάτω από τα πίσω καθίσματα δεν στερεί ούτε χιλιοστό χώρου. Το μήκος των 4,5 m βοηθά το νέο Sportage να ελιχθεί στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις και να παρκάρει εύκολα, ενώ παράλληλα δημιουργεί χώρο για το κεφάλι και τα πόδια όχι μόνο μεγαλύτερο από του απερχόμενου μοντέλου, αλλά και από τους μεγαλύτερους της κατηγορίας για τους πίσω επιβάτες (996 mm). Άκρως εντυπωσιακά είναι και τα 591 λίτρα του χώρου αποσκευών, που φτάνουν τα 1.780 lt με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Ο σχεδιαστικός δυναμισμός της φιλοσοφίας Opposites United είναι ξεκάθαρος και πανίσχυρος. Είναι ένας συνδυασμός από μυώδεις επιφάνειες, μοντερνισμό και αισθητική λεπτότητα, μαζί με επιρροές από τη φύση. Ξεχωρίζει, φυσικά, ο εκλεπτυσμένος συνδυασμός της ευμεγέθους κυψελοειδούς γρίλιας, με τη λεπτή μάσκα και τα Matrix LED φωτιστικά σώματα σχήματος μπούμπερανγκ.

Υπάρχει κι ένας άλλος, διττός χαρακτήρας στο σχεδιασμό. Ενώ μένει πιστό στη SUV παράδοσή του, με αυξημένο ύψος από το έδαφος και περιμετρικά προστατευτικά σε μαύρο χρώμα, το νέο Sportage διαθέτει παράλληλα και έντονα σπορ στοιχεία: από την εντυπωσιακή διχρωμία με τη μαύρη οροφή, την πίσω πτέρυγα και τη δυναμική τρίτη κολόνα, μέχρι τις σπορ επιπλέον «πινελιές» της έκδοσης GT-Line στο αμάξωμα και στο εσωτερικό.

Ευρωπαϊκή τεχνολογία

Σε δρόμο παράλληλο με την πρόοδο της ηλεκτροκίνησης συμβαδίζουν και οι τεχνολογίες συνδεσιμότητας, πλοήγησης και πολυμέσων στην κεντρική κονσόλα. Το ολοκαίνουριο Sportage, με την εντυπωσιακή επιφάνεια υψηλής ευκρίνειας που συνδυάζει δύο οθόνες 12,3" για να προσφέρει μια κινηματογραφική εμπειρία στο μοναδικής και μοντέρνας αισθητικής εσωτερικό του είναι, και σε αυτόν τον τομέα, στην κορυφή της κατηγορίας.

Sportage

Περιτριγυρισμένοι από κορυφαίας ποιότητας υλικά και ήχο, χάρη στο ηχοσύστημα Harman Kardon, οι επιβάτες του νέου Kia Sportage έχουν στη διάθεσή τους όλες τις τεχνολογίες της κεντρικής οθόνης αφής με τα πλέον προηγμένα γραφικά: την πλήρη συνδεσιμότητα των smartphones τους, τη δυνατότητα over-the-air αναβαθμίσεων για πλειάδα πτυχών του αυτοκινήτου και των χαρτών, τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου με την εφαρμογή Kia Connect κ.ά. Τόσο η κεντρική οθόνη όσο και όλοι οι διακόπτες ελέγχονται με μοναδική διαισθητική λειτουργία, για την βέλτιστη οδηγική εμπειρία.

Στους δρόμους της Ευρώπης

Πέραν της χωροταξίας, το Sportage προσαρμόζεται στην αιχμή των ευρωπαϊκών οδηγικών δεδομένων με ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εξέλιξής του για τις απαιτήσεις των ορεινών, στενών και ενίοτε ολισθηρών δρόμων της ηπείρου μας. Για να προσφέρει απαράμιλλη πρόσφυση και ασφάλεια σε κάθε είδους οδηγική συνθήκη.

Στην κορυφή αυτού του προγράμματος εξέλιξης είναι η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση ECS, η οποία στις συνθήκες της καθημερινότητας στην πόλη προσαρμόζεται για την απόλυτη άνεση, ενώ στην εκτός πόλης οδήγηση ρυθμίζει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου για τον βέλτιστο έλεγχο των κλίσεων με τον συνεχή έλεγχο της απόσβεσης. Την ίδια στιγμή, στα προφίλ οδήγησης το ολοκαίνουργιο Terrain Mode (στα Sportage AWD Hybrid και Plug-in Hybrid) προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις για μέγιστη πρόσφυση σε ολισθηρές συνθήκες. Η προηγμένη τετρακίνηση κατανέμει ιδανικά τη ροπή ανά πάσα στιγμή στους τροχούς κάθε άξονα, ενώ η οδική συμπεριφορά των υβριδικών εκδόσεων επωφελείται και από το υψηλής τεχνολογίας σύστημα E-Handling.

Sportage

Οι δύο παραπάνω τεχνολογίες, και πλειάδα άλλων στοιχείων ελέγχου της συμπεριφοράς, συνδυάζονται στο νέο Sportage με την υπερπλήρη σουίτα ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης DriveWise. Όλα αυτά δρουν προληπτικά, φρενάροντας αυτόματα ή αποτρέποντας την ακούσια παρέκκλιση από τη λωρίδα, ενώ το αυξημένης ακαμψίας αμάξωμα του νέου Sportage κάνει τα μέγιστα για την προστασία των επιβατών σε ενδεχόμενη πρόσκρουση.

Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Σχεδιασμένη, εξελιγμένη και κατασκευασμένη στη ήπειρό μας, η νέα γενιά του Kia Sportage προσφέρει πολλαπλές δυνατότητες εξατομίκευσης, από την εμφάνισή του μέχρι το είδος της υβριδικής τεχνολογίας που ενσωματώνει, για να ταιριάξει στον δικό σας, εξειδικευμένο τρόπο ζωής. Εσείς έχετε να επιλέξετε μόνο μεταξύ της θερμικής, ήπια υβριδικής, full υβριδικής ή plug-in hybrid εκδοχής. Με συμπαγείς διαστάσεις αλλά εντυπωσιακή ευρυχωρία, με αμέτρητες δυνατότητες συνδεσιμότητας του smartphone και προβολής πολυμέσων στην εντυπωσιακή οθόνη 12,3", με απόλυτη άνεση στην πόλη αλλά και ικανότητες στην σπορ οδήγηση και στο χωματόδρομο, το νέο Kia Sportage είναι ο νέος ορισμός ενός πολύπλευρα ολοκληρωμένου SUV.

Γνωρίστε εδώ το νέο Kia Sportage

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...