Retro Battle: BMW 3 Series Vs Mercedes-Benz C-Class

Δύο κολοσσοί της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και δύο μοντέλα που στα μέσα της δεκαετίας του ’90 βρέθηκαν αντιμέτωπα σε μία μάχη γοήτρου.

  • -
  • -

Παραδοσιακά, BMW και Mercedes-Benz είναι δύο άσπονδοι αντίπαλοι, που μάχονται για την κατάκτηση της κορυφής, όσον αφορά τα μοντέλα γοήτρου. Αμφότερες οι γερμανικές εταιρείες ακολουθούν τις τάσεις της εποχής, παρατηρώντας διακριτικά η κάθε μία τις κινήσεις της άλλης. Δεν είναι τυχαίο, ότι στις περισσότερες κατηγορίες και οι δύο προσφέρουν μοντέλα έχοντας πάντα ως αντίπαλο δέος τις κατασκευές της άλλης. Η μεταξύ τους κόντρα ήταν ιδιαίτερα έντονη στα μέσα της δεκαετίας του ΄90. Εκείνη την περίοδο η BMW διέθετε την 3η γενιά της σειράς 3 (Ε36) και η Mercedes-Benz φρόντισε να «φουντώσει» τη μάχη με την ριζικά αναβαθμισμένη (σε σχέση με την 190) C-Class. Και μάλιστα σε μία άκρως ανταγωνιστική κατηγορία, αφού και στις δύο περιπτώσεις εκείνη την περίοδο τα συγκεκριμένα μοντέλα αποτελούσαν τα «μικρότερα» και πιο προσιτά της γκάμας τους.

 

BMW 3 Series – Η σπορτίφ πρόταση

 

Όταν παρουσιάστηκε το 1975 η σειρά 3 αποτέλεσε ένα premium σπορ σεντάν, με έντονα σπορτίφ χαρακτηριστικά. Στοιχείο που φυσικά διατήρησε και στις επόμενες γενιές. Η Ε36 αποτέλεσε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 την καλύτερη εκδοχή της «3άρας». Σε τετράθυρο, κουπέ και κάμπριο αμάξωμα, σηματοδοτούσε ότι αντιπροσώπευε η γερμανική εταιρεία. Ένα σπορ σεντάν, με μεγάλη ποικιλία εκδόσεων κινητήρων. Παράλληλα, απευθυνόταν σε αυτούς που αναζητούσαν τα δυναμικά χαρακτηριστικά, χωρίς να κάνουν συμβιβασμούς σε επίπεδο άνεσης.

 

Mercedes-Benz C-Class  Αυτοκίνητο γοήτρου

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 η κατηγορία των μεσαίων σεντάν χαρακτηριζόταν από πληθώρα εξαιρετικών προτάσεων, στοιχείο που εκτόξευσε το επίπεδο του ανταγωνισμού. Στη μάχη για τα σκήπτρα  στην κατηγορία, η Mercedes-Benz είχε μείνει πίσω, αφού η 190μετρούσε αρκετά χρόνια στην αγορά. Έτσι, ακολουθώντας τις απαιτήσεις της εποχής, η γερμανική εταιρία παρουσίασε τη C-Class. Μπορεί να μην είχε το σπορ χαρακτήρα της σειράς 3, αλλά ήταν ένα απόλυτα ασφαλές, αξιόπιστο και ευρύχωρο αυτοκίνητο, με κορυφαία ποιότητα κατασκευής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...