Ηλεκτρικό STI έρχεται από τη Subaru!

Τα σήματα STI πάντα πήγαιναν πακέτο με το χαρακτηριστικό γουργουρητό του τετρακύλινδρου Boxer. Πλέον, θα τα γνωρίσουμε σε πλήρη… ησυχία.

  • -
  • -

Εξέλιξη ή απογοήτευση των φανατικών της εταιρείας; Από όποια πλευρά κι αν κοιτάζετε το νόμισμα, η Subaru πήρε τη μεγάλη απόφαση και πλέον, θα λανσάρει ηλεκτρικό STI. Οι καιροί επιτάσσουν ηλεκτροκίνηση και μπαταρίες, ακόμη και για τα παραδοσιακά σπορ μοντέλα. Φυσικά, το «συμβατικό» STI θα συνεχίσει να διατίθεται, όμως η… ημερομηνία λήξης είναι κοντά. Σε κάθε περίπτωση, το ηλεκτροκίνητο STI με το όνομα STI E-RA περιμένουμε ότι θα ενσωματώνει όλο το DNA της Subaru αν εξαιρέσουμε το ηχητικό κομμάτι.

ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ SUBARU OUTBACK 2.5 ADVENTURE 

Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το 2022, στα μέσα Ιανουαρίου. Η Subaru μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, πέρα από μια teaser φωτογραφία στην οποία φαίνεται το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, χωρίς εισαγωγές αέρα (ούτε scoop στο καπό) αλλά με φωτιζόμενο το σήμα STI στο κέντρο της μάσκας. Χρησιμοποιεί φωτιστικά σώματα με LED ημέρας σε σχήμα “C” και δείχνει… αγριεμένο, όπως ακριβώς αρμόζει σε μια σπορ ηλεκτρική κατασκευή.

Όπως είπαμε, δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες περί απόδοσης και επιδόσεων. Αυτό που μπορούμε να υποθέσουμε, είναι ότι το ηλεκτρικό STI θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα. Σπορ έκδοση της Subaru χωρίς τετρακίνηση δεν πάνε μαζί, οπότε η μάρκα θα χρησιμοποιήσει την κλασική για ηλεκτροκίνητο μοντέλο αρχιτεκτονική με έναν κινητήρα ανά άξονα. Για περισσότερα στοιχεία, αλλά και φωτογραφίες, θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγες εβδομάδες ακόμη, μέχρι να γίνουν τα επίσημα «αποκαλυπτήρια» από την ιαπωνική φίρμα.

Στην ίδια έκθεση η Subaru θα μας δείξει και κάποιες εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής του κλασικού WRX STI με κινητήρα εσωτερικής καύσης, οι οποίες ωστόσο είναι σχεδόν απίθανο να κυκλοφορήσουν στην ευρωπαϊκή αγορά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...