Ποιος οδηγός αγώνων, δημοσιογράφος και υπέρμαχος της οδικής ασφάλειας παρέλαβε μια Alfa Romeo Giulia GTA;

Έγινε ένας από τους 500 μόλις τυχερούς που απέκτησαν την συλλεκτική Alfa Romeo.

  • -
  • -
Ποιος οδηγός αγώνων, δημοσιογράφος και υπέρμαχος της οδικής ασφάλειας παρέλαβε μια Alfa Romeo Giulia GTA;

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση δύο θρύλων στο χώρου του αυτοκινήτου, με τον Andrea de Adamich να παραλαμβάνει τα κλειδιά της δικής του, συλλεκτικής GTA, από τον CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato. Ο γεννημένος στις 3 Οκτωβρίου του 1941 Ιταλός οδηγός αγώνων, κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τουρισμού το 1966 με την Alfa Romeo 1600 GTA, ενώ συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα της Formula 1 το 1968 με την ομάδα της Ferrari. Στην Ελλάδα έγινε ιδιαίτερα γνωστός και χάρη στην ενασχόληση του με την οδική ασφάλεια, με τη σχετική σχολή που ίδρυσε να δραστηριοποιείται στο χώρο για περισσότερα από 30 χρόνια, αξιοποιώντας για την εκπαίδευση αυτοκίνητα της Alfa Romeo, όπως τις 75, 147 και SZ στο παρελθόν και τις Giulia QV, Stelvio QV και 4C σήμερα.

Η παράδοση της Giulia GTA με αύξοντα αριθμό 220/500, πραγματοποιήθηκε στο Centro Stile της Alfa Romeo. H GTA του de Adamich σε χρώμα Etna Red αποτελεί μία από τις συνολικά 500 μονάδες του συλλεκτικού μοντέλου -το οποίο εξαντλήθηκε σε λιγότερο από πέντε μήνες από τη διάθεσή του- και αποτελεί την ισχυρότερη Alfa Romeo παραγωγής που κατασκευάστηκε μέχρι σήμερα. Εμπνευσμένη από τη θρυλική Giulia Sprint GTA του 1965, στη σύγχρονη GTA παράλληλα με τη μείωση του βάρους, οι μηχανικοί προχώρησαν σε μια σειρά αναβαθμίσεων σε σχέση με την Quadrifoglio Verde σε επίπεδο μηχανικών μερών και αεροδυναμικής απόδοσης, ενώ ο αλουμινένιος V6 Bi-Turbo των 2,9 λίτρων αύξησε την ισχύ του από τους 510 στους 540 ίππους.

Giulia-GTA-delivery-2

Alfa Romeo Giulia GTA: Λιγότερο, άρα περισσότερο

Όπως και κάθε αγοραστής των συλλεκτικών Giulia GTA/GTAm, ο Andre de Adamich μαζί με το αυτοκίνητο του παρέλαβε ένα συλλεκτικό κράνος της Bell στα χρώματα της GTA, ένα πλήρες σετ αγωνιστικού ρουχισμού της Alpinestars και μια επίσης προσωποποιημένη κουκούλα για την προστασία του αυτοκινήτου του. Όσο για το ειδικό σεμινάριο οδήγησης από το Alfa Romeo Driving Academy που συνοδεύει την αγορά κάθε Giulia GTA/GTAm, στην περίπτωση του de Adamich ίσως δεν είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...