Το πρώτο ηλεκτρικό pick-up της Toyota

Είναι πολύ πιθανό αυτό το μοντέλο να αποτελεί τον προάγγελο του μελλοντικού Hilux μηδενικών ρύπων.

  • -
  • -

Μετά τις ανακοινώσεις του επικεφαλής της εταιρείας, Akio Toyoda, περί 30 ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το 2030, η Toyota παρουσίασε ένα πρωτότυπο pick-up το οποίο διακρίνεται για την ευφάνταστη αισθητική και τις προηγμένες τεχνολογίες.

ev pickup1

Το ηλεκτρικό φορτηγάκι τοποθετείται απέναντι από τις αντίστοιχες προτάσεις των Tesla και Ford και αποτελεί μέρος του σχεδίου του ιαπωνικού ομίλου για την πώληση αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέχρι το 2035 και κατ΄επέκταση την οριστική κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

H TOYOTA ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΜΑΡΚΑ

Αν και η εταιρεία απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για το pick-up τεχνολογίας BEV, δεν αποκλείεται να πρόκειται για τον προπομπό της μεθεπόμενης γενιάς του δημοφιλούς Hilux, που στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού λανσάρεται με την ονομασία Takoma. Η σχεδίαση του αμαξώματος είναι άκρως δυναμική και μοντέρνα, με την επιβλητική μάσκα, τα προστατευτικά κάτω από τον προφυλακτήρα, τους ευμεγέθεις τροχούς, τους μαύρους γυαλιστερούς θόλους και τα φιμέ τζάμια, να προβάλλουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα της κατασκευής.

ev pickup2

Λογικά, κι αυτό το όχημα θα βασίζεται σε μία εκ των καινούριων ηλεκτρικών πλατφορμών της Toyota, όπως την TGNA-F. Περισσότερες πληροφορίες για το concept, την έκδοση παραγωγής και το πλάνο της εμπορικής πορείας του, θα δοθούν εν ευθέτω χρόνω.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...