Online η άδεια κυκλοφορίας: Βήμα προς βήμα η διαδικασία

Μέσω του gov.gr μπορείς να βγάλεις σε λίγα λεπτά το αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του οχήματός σου.

  • -
  • -

Τέλος η γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία στα γκισέ των αρμόδιων υπηρεσιών. Τα υπουργεία Υποδομών – Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης έθεσαν σε λειτουργία την πρωτοποριακή πλατφόρμα για την ηλεκτρονική έκδοση του αντιγράφου της άδειας κυκλοφορίας.

adeia online1

Μέσω της σελίδας https://drivers-vehicles.services.gov.gr/ και αφού ο χρήστης συμπληρώσει τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet, το σύστημα εμφανίζει αυτόματα το όχημα ή τα οχήματα που έχει στην κατοχή του.

Πατώντας στην πινακίδα του αυτοκινήτου, εμφανίζονται στη σελίδα αναλυτικά τα στοιχεία του οχήματος και του κατόχου, αν το όχημα έχει περάσει ΚΤΕΟ και πότε είναι ο επόμενος έλεγχος, αν υπάρχει οφειλή για Τέλη Κυκλοφορίας, μέχρι πότε είναι ασφαλισμένο και αν βρίσκεται σε κίνηση.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΠΩΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ONLINE ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

Στην ίδια σελίδα, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να συμπληρώσει τα στοιχεία της ψηφιακής αίτησης για αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας λόγω απώλειας, κλοπής ή φθοράς και να επιλέξει τον τρόπο παραλαβής.

adeia online2

Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή και σε κατευθύνει βήμα προς βήμα. Εδώ, πρέπει να τονίσουμε πως το Αντίγραφο Άδειας Κυκλοφορίας είναι διαθέσιμο για οχήματα που βρίσκονται σε κίνηση και ανήκουν σε έναν και μόνο ιδιοκτήτη - φυσικό πρόσωπο, όπως αναφέρεται στο gov.gr.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...