Τέλος οι παραγγελίες για τα Tesla Model S και Model X

Ο χρόνος παράδοσης για τα δύο μοντέλα έχει φθάσει ήδη τους 12 μήνες λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την έλλειψη ημιαγωγών.

  • -
  • -

Μέσω ενός email που εστάλη πρόσφατα, η Tesla ενημέρωσε πως σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες για τα Model S και Model X εκτός Βορείου Αμερικής. Ο λόγος είναι οι ελλείψεις σε ημιαγωγούς και οι μεγάλες καθυστερήσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού.

tesla orders1

Αυτήν τη στιγμή ο χρόνος αναμονής για την παράδοση ενός μοντέλου αγγίζει τoν 1 χρόνο, με τη ζήτηση να συνεχίζει να παρουσιάσει αυξητικές τάσεις. Προκειμένου να μπορέσει να καλύψει τις έως τώρα παραγγελίες, η αμερικανική φίρμα διέκοψε τις καταχωρήσεις στις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας, κυρίως.

Όσοι Ευρωπαίοι έχουν παραγγείλει ήδη κάποια έκδοση των Model S και Model X θα παραλάβουν τα οχήματά τους το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Όσο γι΄αυτούς που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα από αυτά τα μοντέλα, θα πρέπει να οπλιστούν με περίσσια υπομονή.

tesla orders2

Αναλυτικά το mail που εστάλη στους πελάτες της Ευρώπης:

«Επικοινωνούμε μαζί σας σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της παραγγελίας σας. Καθώς επεκτείνουμε την παραγωγική ικανότητα, οι ημερομηνίες κυκλοφορίας για αγορές εκτός της Βόρειας Αμερικής έχουν αναβληθεί. Θα σας ενημερώσουμε για τους χρόνους παράδοσης μέσω του λογαριασμού σας Tesla όταν ξεκινήσει η παραγωγή.

Το Model X πλησιάζει στη γραμμή παραγωγής. Αυτήν τη στιγμή αναμένουμε ότι οι αποστολές εκτός της Βόρειας Αμερικής θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Προκειμένου να επισπεύσουμε την παράδοση των υπαρχουσών παραγγελιών, συμπεριλαμβανομένης της παραγγελίας σας στο Model X, όσο το δυνατόν περισσότερο, δεν δεχόμαστε πλέον νέες παραγγελίες για το Model S και το Model X από αγορές εκτός της Βόρειας Αμερικής.

Η τιμή του Model X σας θα συνεχίσει να είναι η ίδια που ήταν όταν κάνατε την παραγγελία σας, εκτός εάν έχει αλλάξει η διαμόρφωση του οχήματός σας. Αν επιθυμείτε να αλλάξετε την παραγγελία σας ή να την ακυρώσετε και να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων, απευθυνθείτε απευθείας σε έναν εκπρόσωπο της Tesla.

Ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία

Θερμούς χαιρετισμούς,

Your Tesla Team Testa»

 

Πηγή: electrek.co

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...