Volkswagen: Τεράστια επένδυση 89 δις ευρώ στην ηλεκτροκίνηση

Ο γερμανικός όμιλος θέλει να ηγηθεί της ηλεκτροκίνησης, επενδύοντας ένα τεράστιο ποσό για την αναβάθμιση όλων των εργοστασίων.

  • -
  • -

Στόχος του VW Group είναι να γίνει ο Νο1 κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2025. Για να το επιτύχει αυτό ωστόσο και να προετοιμαστεί αποτελεσματικά για την επόμενη μέρα, απαιτούνται επενδύσεις σε κάθε τομέα και αποφασιστικά βήματα.

vw e1

Στο πλαίσιο του «Planning Round 70», τα αρμόδια μέλη του Δ.Σ. του ομίλου, με προεξέχοντα τον CEO, Herbert Diess, ανακοίνωσαν πως μέσα στην επόμενη 5ετία, η εταιρεία θα προχωρήσει στη ριζική αναβάθμιση των εργοστασίων, στην ψηφιοποίηση και την ηλεκτρική κινητικότητα, επενδύοντας το ποσό – μαμούθ των 89 δις ευρώ.

Αναλυτικά, η αυτοκινητοβιομηχανία θα επενδύσει 21 δις ευρώ στις εγκαταστάσεις που διαθέτει στην Κάτω Σαξονία, με το εργοστάσιο του Ανόβερο να μετατρέπεται σε μονάδα κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων και να πρωτοστατεί στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

vw e2

Μεγάλες αναβαθμίσεις θα πραγματοποιηθούν και στην έδρα της εταιρείας στο Wolfsburg μέσω του Project Trinity. Σε αυτή τη μονάδα θα φιλοξενηθεί από την επόμενη χρονιά η μερική παραγωγή του ID.3 και από το 2024 η πλήρης παραγωγή του.

Σε Braunschweig, Salzgitter και Kassel θα γίνουν επεκτάσεις της παραγωγής ηλεκτροκινητήρων, μπαταριών κι άλλων εξαρτημάτων που σχετίζονται με τα BEV. Μάλιστα, η μονάδα του Salzgitter θα μετατραπεί στο κέντρο μπαταριών του ομίλου. Εκεί θα φιλοξενούνται όλες οι διαδικασίες, από τον σχεδιασμό, την εξέλιξη και την κατασκευή των κυψελών μπαταριών.

vw e3

Τροποποιήσεις θα δεχθούν τα εργοστάσια σε Osnabrück και Dresden, με τη VW να έχει στα σκαριά επιπλέον επενδύσεις για την αναβάθμιση των υπολοίπων εγκαταστάσεων της ανά την Ευρώπη. Όσο για τη μονάδα του Neckarsulm, θα φιλοξενήσει τη μελλοντική σειρά ηλεκτρικών μοντέλων E6 της Audi. Αντίθετα, το καινούριο Q8 e-tron θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο των Βρυξελλών.

vw e4

«Στον νέο κόσμο της αυτοκίνησης, το επιχειρηματικό μας μοντέλο υφίσταται ριζικές αλλαγές – η VW μετατρέπεται από μία παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία σε έναν κάθετα ολοκληρωμένο όμιλο με ισχυρά brand και κορυφαίες τεχνολογικές πλατφόρμες παγκοσμίως. Το Wolfsburg, η μακροχρόνια έδρα του ομίλου μας, θα έχει κεντρικό ρόλο στο μετασχηματισμό. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το όραμά μας και να μετατρέψουμε το Wolfsburg σε ένα βιώσιμο διεθνές κέντρο, φτιάχνοντας δύο εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κι ένα υπερσύγχρονο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης», δήλωσε ο επικεφαλής του VW Group, Herbert Diess.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...