Πώς η BMW θα λύσει το πρόβλημα με τα τσιπς

Στη διασφάλιση της ποσότητας εκατομμυρίων ημιαγωγών το χρόνο προχωρά ο βαυαρικός όμιλος, μετά τη συμφωνία με τον κατασκευαστή microchip υψηλής τεχνολογίας INOVA Semiconductors.

  • -
  • -

Η κρίση με την έλλειψη τσιπς έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Οι εταιρείες αναζητούν νέους τρόπους συνεργασίας με προμηθευτές προκειμένου να εξασφαλίσουν την προμήθεια ημιαγωγών μακροπρόθεσμα και να επαναφέρουν την παραγωγή οχημάτων σε ικανοποιητικά επίπεδα.

bmw microchips1

Το BMW Group σύναψε συμφωνία με τον προμηθευτή microchip υψηλής τεχνολογίας INOVA Semiconductors και την Globalfoundries, έναν κατασκευαστή ημιαγωγών με πολλές δυνατότητες και χαρακτηριστικά, διασφαλίζοντας την ποσότητα αρκετών εκατομμυρίων από αυτά τα μικρά αλλά τόσο σημαντικά εξαρτήματα.

Τα microchips θα χρησιμοποιούνται στην τεχνολογία ISELED smart LED, αρχής γενομένης από την iX και στη συνέχεια στα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας.

bmw microchips2

«Ενισχύουμε τη συνεργασία μας με προμηθευτές σε βασικά σημεία στο δίκτυο προμηθευτών και συγχρονίζουμε τον προγραμματισμό της δυναμικότητάς μας απευθείας με κατασκευαστές και δημιουργούς ημιαγωγών. Αυτό βελτιώνει την αξιοπιστία και τη διαφάνεια προγραμματισμού ως προς τις απαιτούμενες ποσότητες για όλους τους εμπλεκόμενους και διασφαλίζει τις ανάγκες μας μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο Dr. Andreas Wendt, μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνος τμήματος Αγορών και Δικτύου Προμηθευτών. «Αυτή η πρωτοποριακή συμφωνία σηματοδοτεί το επόμενο λογικό βήμα στη διασφάλιση του εφοδιασμού των εξαρτημάτων μας με ακόμα πιο ισορροπημένο και προληπτικό τρόπο οδεύοντας στο μέλλον».

bmw microchips3

Αρκετές χιλιάδες ημιαγωγοί ανά αυτοκίνητο

Ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, κάθε αυτοκίνητο περιέχει αρκετές χιλιάδες ημιαγωγούς που είναι απαραίτητοι για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές. Αυτοί εξυπηρετούν διάφορες λειτουργίες, εκτελώντας υπολογισμούς και ελέγχους σε υπολογιστές, αποθηκεύοντας δεδομένα ή ακόμα και να διαχειρίζονται πολλαπλά καθήκοντα ταυτόχρονα. Το μερίδιο των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων στα οχήματα προβλέπεται να αυξηθεί περαιτέρω στο μέλλον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...