Έτοιμα τα ηλεκτρικά φορτηγά της Skoda

Σε πρώτη φάση τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα φορτηγά της τσεχικής μάρκας χρησιμοποιούνται για εσωτερικές μεταφορές στο κεντρικό εργοστάσιο.

  • -
  • -

Σε λειτουργία τέθηκαν τα δύο πρώτα ηλεκτρικά φορτηγά της Skoda, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας, στη Mladá Boleslav. Χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αγαθών εντός των εγκαταστάσεων και μέχρι τον Μάιο του 2022 θα έχουν αντικαταστήσει τα πετρελαιοκίνητα φορτηγά στα αντίστοιχα δρομολόγια.

Με τη χρήση των δύο ηλεκτρικών φορτηγών, η τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία υπολογίζει να εξοικονομεί 60 τόνους CO2 ετησίως σε σύγκριση με τα αντίστοιχα diesel. Οι ηλεκτρικοί τράκτορες σύρουν συνηθισμένα επικαθήμενα, που δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη μετατροπή. Σε επόμενο βήμα, θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων, με χρήση ειδικά μετασκευασμένων συρόμενων, από τον Ιούνιο του 2022. Μάλιστα, τα τελευταία θα φέρουν ειδικό εξοπλισμό ώστε η φόρτωση και εκφόρτωση των παλετών να γίνεται αυτόματα.

skoda boleslav

Η αυτονομία των ηλεκτρικών φορτηγών μηδενικών εκπομπών είναι 80 χλμ., με τις μπαταρίες να χρειάζονται 4,5 ώρες για να φορτιστούν πλήρως. Χρησιμοποιούν περίπου 200 kWh ηλεκτρικής ενέργειας ανά 100 χλμ. και με την υιοθέτησή τους, η Skoda έχει ήδη μειώσει τις εκπομπές ρύπων κατά 25%, σε σύγκριση με οχήματα με συμβατικά κινητήρια συστήματα.

Ο Michael Oeljeklaus, μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας για την Παραγωγή και την Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics), τόνισε: «Η φιλοσοφία Simply Clever της μάρκας βρίσκει εφαρμογή και στον τομέα της παραγωγής και των logistics. Μετά από μια επιτυχημένη πιλοτική φάση με τα δύο πλήρως ηλεκτρικά φορτηγά, αντικαθιστούμε σταδιακά τον στόλο εσωτερικών μεταφορών με ηλεκτρικά φορτηγά μπαταρίας. Θα ενθαρρύνουμε και τους τοπικούς προμηθευτές μας να κάνουν το ίδιο. Μεσοπρόθεσμα, στοχεύουμε όλα τα εξαρτήματα να παραδίδονται από τους προμηθευτές μας στις γραμμές παραγωγής της Mladá Boleslav με μηδενικές τοπικές εκπομπές».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...