Toyota: Τέλος η βενζίνη και τα απλά υβριδικά στην Ευρώπη έως το 2035

Οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων θα διαθέτει στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου από το 2035 η ιαπωνική φίρμα

  • -
  • -

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των νέων μοντέλων της γκάμας της, όπως του Corolla Cross και του υδρογονοκίνητου GR Yaris, η Toyota ανακοίνωσε το στρατηγικό της πλάνο όσον αφορά στην ηλεκτροκίνηση.

toyota europe ev1

Στόχος της εταιρείας είναι η ελαχιστοποίηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα όσον το δυνατόν ταχύτερα. Αυτό θα επιτευχθεί με το λανσάρισμα νέων ηλεκτρικών μοντέλων και τη δημιουργία μιας ποικιλίας οχημάτων με αποδοτικά συστήματα κίνησης – όπως το υδρογόνο – καλύπτοντας παράλληλα κάθε επιθυμία των πελατών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μέχρι το 2030, τα αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών CO2 θα καλύπτουν τουλάχιστον το 50% των πωλήσεων της φίρμας στην Ευρώπη, με δυνατότητα περαιτέρω αύξησης.

toyota europe ev2

Το 2035, η Toyota θα διαθέτει στις ευρωπαϊκές αγορές μόνο φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα, όπως Hybrid Electric, Plug-in Hybrid Electric, Battery Electric και Fuel Cell Electric. Αυτό σημαίνει ότι, τα βενζινοκίνητα και απλά υβριδικά οδεύουν προς πλήρη κατάργηση.

Βέβαια, όλα αυτά θα συμβούν εφόσον υπάρχουν μέχρι τότε επαρκείς υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και σταθμοί ανεφοδιασμού υδρογόνου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Toyota Motor Europe, Matt Harrison.

toyota europe ev3

Από την πλευρά του, ο Gill Pratt, TMC Chief Scientist & TRI CEO του ομίλου, δήλωσε ότι η πορεία προς την ουδετερότητα βασίζεται σε τρεις κύριους παράγοντες: την ποικιλομορφία των πηγών ενέργειας σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, τις διαφορετικές μεταφορικές ανάγκες των ανθρώπων και την επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστεί η βελτιστοποίηση της χρήσης σπάνιων πρώτων υλών για την κατασκευή των μπαταριών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...