Έπιασε με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα τα 455 km/h (video)

Ο Max Biaggi συνέτριψε το ρεκόρ ταχύτητας με ηλεκτρική μηχανή στον αεροδιάδρομο της NASA.

  • -
  • -

O Ιταλός πρωταθλητής των Superbikes πήρε στα χέρια του την ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα Venturi Voxan Wattman και μετέβη έως τη Φλόριντα των ΗΠΑ, προκειμένου να επιχειρήσει να σπάσει το ρεκόρ τελικής ταχύτητας.

biaggi record1

Κατά τη διαδικασία, συνέτριψε 18 ολόκληρα ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένης της ανώτερης τελικής για μηχανή τεχνολογίας EV. Συγκεκριμένα, ο Max Biaggi ανέπτυξε ταχύτητα 283 mp/h, δηλαδή 455,44 km/h και προς τις δύο κατευθύνσεις.

biaggi rerord2

Ο επονομαζόμενος και «Ρωμαίος Αυτοκράτορας», ανέφερε μετά την επιτυχημένη προσπάθειά του, πως σε αυτές τις ταχύτητες δεν μπορείς να δεις ούτε τις γραμμές στην ευθεία. Απλά εστιάζεις σε αυτά που είναι γύρω σου και κρατάς όσο μπορείς πιο σταθερά το τιμόνι. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν πραγματικά κάτι τρελό, καθώς παρά την απουσία ήχου, ο αέρας δημιουργεί έναν περίεργο θόρυβο, όπως ένα αεροπλάνο που απογειώνεται».

biaggi record3

Η τροποποιημένη μοτοσυκλέτα έφερε έναν ηλεκτροκινητήρα 435hp, ανάρτηση με διπλά ψαλίδια, ειδικά σχεδιασμένα αεροδυναμικά βοηθήματα και επιλεγμένα ελαστικά της Michelin που αντέχουν τις υψηλές πιέσεις.


Πηγή: roadandtrack.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...