Η StoreDot εξελίσσει μπαταρίες που θα αυτό-επισκευάζονται

Το επαναστατικό σύστημα θα λειτουργεί ανεπαίσθητα, χωρίς ο οδηγός να καταλαβαίνει κάποια αλλαγή στην απόδοση.

  • -
  • -

Η StoreDot, η εταιρία έχει ανακοινώσει ότι το 2024 θα λανσάρει μπαταρίες οι οποίες θα φορτίζονται σε 10',ετοιμάζεται να φέρει άλλη μια επανάσταση στον χώρο της αυτοκίνησης και στην ηλεκτρική εποχή γενικότερα, χάρη στην νέα τεχνολογία που εξελίσσει, η οποία θα επιτρέπει στις κυψέλες των μπαταριών να αυτό-επισκευάζονται χωρίς να διακόπτεται η χρήση της μπαταρίας. Αυτό θα γίνεται μέσω μίας ανεπαίσθητης διαδικασίας που θα πραγματοποιείται στο παρασκήνιο, με τον οδηγό να μην καταλαβαίνει ποτέ κάποια διαφορά στην απόδοση ή την ισχύ.

Storedot, self repairing battery cells

Το σύστημα που αναπτύχθηκε πρόσφατα περιλαμβάνει μια σειρά αλγορίθμων με νέο hardware ικανό να ανταποκριθεί σε αυτούς. Ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να εντοπίζει την κυψέλη ή τις κυψέλες που δεν αποδίδουν όπως θα έπρεπε ή υπερθερμαίνονται και στην συνέχεια αφού τις βγάλει εκτός λειτουργίας να τις επαναφέρει στο 100% της απόδοσης τους, και όλα αυτά χωρίς ο οδηγός να καταλαβαίνει το παραμικρό. Μία τέτοια ανακάλυψη προβλέπεται πως θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην αύξηση της ζωής των μπαταριών, αλλά και στην ασφάλεια, αποτρέποντας πιθανούς κινδύνους που μπορεί να προκληθούν από μία υπερθέρμανση.

Η Volkswagen φτιάχνει μπαταρίες που φορτίζουν σε 12 λεπτά

Μεταξύ άλλων, εκτός του συγκεκριμένου εντυπωσιακού συστήματος, η StoreDot κατέθεσε πρόσφατα πατέντες για τεχνολογίες που θα διασφαλίσουν πως η αυτονομία των μπαταριών θα παραμένει ίδια καθ’ όλη την διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου. Παράλληλα, διαθέσιμα είναι και υλικά μαζί με αντίστοιχο λογισμικό, τα οποία επιτρέπουν στις κυψέλες των μπαταριών να δεχθούν μεγαλύτερη τάση ρεύματος, μειώνοντας έτσι τον χρόνο φόρτισης ακόμη και όταν οι διαθέσιμες υποδομές είναι δεν είναι και οι καλύτερες.

Ελλάδα: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Όπως είπαμε και στην αρχή του άρθρου, πιο άμεσος στόχος της εταιρείας για το επόμενο διάστημα είναι να φέρει στην μαζική παραγωγή τις μπαταρίες XFC (extreme fast charging), οι οποίες θα μειώνουν το χρόνο φόρτισης στο μισό διατηρώντας το ίδιο κόστος παραγωγής, έως το 2024.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...