Η Opel χαρίζει μεγαλύτερη αυτονομία στα Corsa-e & Mokka-e

Αύξηση αυτονομίας σε πραγματικές συνθήκες μέσω της βελτιστοποίησης της αντλίας θερμότητας, του μειωτήρα κιβωτίου και των ελαστικών

  • -
  • -

Η συνεχής εξέλιξη των Opel Corsa-e και Opel Mokka-e έχει αποφέρει σημαντικές αυξήσεις στην αυτονομία και των δύο μοντέλων – όχι μόνο κατά το επίσημο πρότυπο WLTP, αλλά και σε πραγματικές συνθήκες.

Με μία φόρτιση της μπαταρίας, το Opel Corsa-e, που παρουσιάστηκε το 2019, μπορεί πλέον να καλύψει μέχρι και 359 km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, μια αύξηση της τάξης του 7%. Αντίστοιχα, η αυτονομία του Mokka-e, που άρχισε να πωλείται το 2020 και πιο πρόσφατα απέσπασε το διάκριση “Χρυσό Τιμόνι 2021”, έχει αυξηθεί σε 338 km.

Οι αυξήσεις αυτές έχουν επιτευχθεί, μεταξύ άλλων, χάρη στη βελτιστοποίηση των συστημάτων HVAC (Heating, Ventilation, Air Conditioning) και των συστημάτων κίνησης των δύο μοντέλων της γερμανικής μάρκας.

Η απόδοση της αντλίας θερμότητας, που θερμαίνει και ψύχει το εσωτερικό και περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό και των δύο, είναι τώρα μεγαλύτερη από ποτέ. Οι αντλίες θερμότητας είναι πιο αποδοτικές από τα συμβατικά συστήματα HVAC, καθώς καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από τη μπαταρία, προς όφελος της αυτονομίας. Οι πελάτες, σύμφωνα με την εταιρεία, θα παρατηρήσουν τη βελτίωση κυρίως όταν οδηγούν τους χειμερινούς μήνες.

Στην αύξηση της αυτονομίας συμβάλλουν επιπρόσθετα ο νέος μειωτήρας κιβωτίου ταχυτήτων και τα ελαστικά κατηγορίας A+ 16 ιντσών στην περίπτωση του Corsa-e και 17 ιντσών για το Mokka-e.

Πάτησε εδώ για να δεις ποια «συγγενικά» μοντέλα επίσης αύξησαν την ηλεκτρική τους αυτονομία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...