Nissan: 23 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030 (video)

Επίθεση κατά μέτωπο εξαπολύει η ιαπωνική φίρμα, έχοντας στα σκαριά 23 ολοκαίνουρια αυτοκίνητα

  • -
  • -

Το πλάνο της Nissan είναι αναμφίβολα μεγαλεπήβολο. Στόχος της είναι μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας να προσφέρει συναρπαστικά, ηλεκτροκίνητα οχήματα και τεχνολογικές καινοτομίες.

Στο πλαίσιο του οράματος «Nissan Ambition 2030», επιταχύνει τον εξηλεκτρισμό της γκάμας των οχημάτων της και την κατασκευή υποδομών φόρτισης, επενδύοντας συνολικά 2 τρισ. γιεν την επόμενη πενταετία.

nissan ambition1

Βασιζόμενη στις απαιτήσεις των πελατών της για μια διαφοροποιημένη γκάμα συναρπαστικών οχημάτων, η εταιρεία θα παρουσιάσει 23 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα έως το 2030, με στόχο να επιτύχει ένα μείγμα ηλεκτροκίνησης άνω του 50% παγκοσμίως, στις μάρκες Nissan και INFINITI.

nissan ambition2

Παράλληλα, με  το λανσάρισμα 20 νέων μοντέλων τύπου EV και e-POWER τα επόμενα πέντε χρόνια, σκοπεύει να αυξήσει το ποσοστό πωλήσεων «εξηλεκτρισμένων» μοντέλων στις μεγάλες αγορές έως το 2026, συμπεριλαμβανομένων:

• Της Ευρώπης κατά περισσότερο από το 75% των πωλήσεων

• Της Ιαπωνίας κατά περισσότερο από το 55% των πωλήσεων

• Της Κίνας κατά περισσότερο από το 40% των πωλήσεων

• Των  Ηνωμένων Πολιτειών κατά 40% των πωλήσεων EVs, το οικονομικό έτος 2030

Την ίδια στιγμή, αποκάλυψε τρία νέα πρωτότυπα αυτοκίνητα που προσφέρουν βελτιωμένες εμπειρίες μέσω ενός πακέτου προηγμένης τεχνολογίας. Αυτά τα πρωτότυπα παρουσιάζουν τις συναρπαστικές δυνατότητες που η Nissan επιδιώκει να προσφέρει σε μια μεγάλη γκάμα νέων προηγμένων οχημάτων και οικοσυστημάτων.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει να εξελίσσει τις τεχνολογίες της για μπαταρίες ιόντων λιθίου και να εισάγει τεχνολογία χωρίς κοβάλτιο για να μειώσει το κόστος κατά 65%, έως το 2028. Η νέας γενιάς μπαταρίες στερεάς κατάστασης (ASSB), θα μειώνουν τον χρόνο φόρτισης στο 1/3 αλλά και το κόστος, επιτυγχάνοντας σταδιακά ισοτιμία κόστους μεταξύ ηλεκτρικών και βενζινοκίνητων οχημάτων.

nissan ambition3

Εκτός από την τεχνολογική αναβάθμιση, η Nissan θα προσαρμόσει κατά τόπους την κατασκευή και τις προμήθειες υλικών, προκειμένου να κάνει τα EVs πιο ανταγωνιστικά. Η διασφάλιση της βιωσιμότητας των μπαταριών των οχημάτων θα συνεχίσει επίσης να αποτελεί, όπως και οι υποδομές φόρτισης.

Για να τα επιτύχει όλα αυτά, θα προχωρήσει στην πρόσληψη τουλάχιστον 3.000 στελεχών παγκοσμίως στον τομέας της προηγμένης έρευνας και ανάπτυξης και θα αναβαθμίσει τις ικανότητες του τωρινού εργατικού δυναμικού της.




ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...