Η Mercedes ετοιμάζει νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία 1.000 km

Το νεότερο μέλος της σειράς EQ της γερμανικής φίρμας θα προσφέρει αυτονομία – ρεκόρ και εντυπωσιακά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας

  • -
  • -

Στις 3 Ιανουαρίου του 2022, η Mercedes θα αποκαλύψει επίσημα το Vision EQXX, ένα αυτοκίνητο σημείο αναφοράς στον χώρο της ηλεκτροκίνησης. Το ολοκαίνουριο μοντέλο θα κάνει πρεμιέρα σε μορφή πρωτοτύπου, δίνοντας μια ιδέα από τα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα τετράτροχα της μάρκας σχετικά με την αεροδυναμική απόδοση, τις μπαταρίες και τη διαχείριση του ηλεκτρικού συνόλου.

mercedes vision eqxx

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Mercedes, Markus Schäfer, αυτό το BEV βάζει τέλος όσον αφορά στις αμφιβολίες για ένα άνετο ταξίδι. Μπορεί να καλύψει με μια φόρτιση έως και 1.000 km, με τη μέση κατανάλωση ενέργειας να αγγίζει το εκπληκτικό νούμερο των 10 kWh/100 km.

Οι αξιοθαύμαστες αυτές τιμές επιτυγχάνονται χάρη στην αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα των μπαταριών, την άριστη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας και την αεροδυναμική. Οι πρωτοποριακές τεχνολογίες του Vision EQXX θα χρησιμοποιηθούν σε όλα τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της εταιρείας από το 2025, προσφέροντας στους πελάτες μια μοναδική εμπειρία οδήγησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...