Toyota GR Yaris vs BMW 128ti: Ποιος εκμεταλλεύεται καλύτερα τους 260 ίππους του; [video]

Το Yaris εκκινεί ταχύτερα, αλλά η BMW μαζεύει πιο εύκολα χιλιόμετρα. Εσείς ποιο πιστεύετε ότι θα επικρατήσει στο «400άρι»;

  • -
  • -

Το διαδικτυακό κανάλι Cars.co.za πραγματοποίησε μια μοναδική μάχη μεταξύ δύο εξαιρετικών sport hatchback, προκειμένου να δει ποιο είναι ταχύτερο στο «400άρι». Η κόντρα αφορούσε το Toyota Yaris GR και την BMW 128ti.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Yaris GR κινείται από έναν τρικύλινδρο κινητήρα 1600cc, ο οποίος αποδίδει 261 ps με 360 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται και στους 4 τροχούς, μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6-σχέσεων. Επιπλέον, το βάρος του έχει παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα αφού δεν ξεπερνάει τα 1.280 kg.

Από την άλλη, η BMW 128ti φέρει κάτω από το καπό έναν δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, 265 ίππων με 400 Nm ροπής, που μεταφέρονται στους εμπρόσθιους τροχούς. Το κιβώτιο ταχυτήτων του είναι ένα αυτόματο 8-σχέσεων, το οποίο φυσικά είναι πολύ ταχύτερο από το χειροκίνητο του Yaris.

Τα 2 αυτοκίνητα έχουν παραπλήσιες επιδόσεις αλλά διαφορετική φιλοσοφία κατασκευής. Από τη μία το Yaris λόγω της τετρακίνησης ξεκινάει ακαριαία, αλλά «χάνει» πολύτιμο χρόνο στις αλλαγές ταχυτήτων, ενώ το BMW σπινιάρει περισσότερο στην εκκίνηση, αλλά γλυτώνει χρόνο στις αλλαγές του. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...