Οι δρόμοι της Ευρώπης θα γεμίσουν σταδιακά με χιλιάδες φορτιστές

Η Γηραιά Ήπειρος οδεύει ολοταχώς προς τον εξηλεκτρισμό και τη βιωσιμότητα, με τις σχετικές υποδομές για την επαναφόρτιση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων να αυξάνονται ραγδαία

  • -
  • -

Η κοινοπραξία Ionity διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα σταθμών ταχυφόρτισης στην Ευρώπη, με τους φορτιστές να είναι συμβατοί με την πλειοψηφία των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους.

ionity1

Τα επόμενα χρόνια ωστόσο και δεδομένου ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές κάνουν στροφή προς την ηλεκτροκίνηση, η ανάγκη για ταχείας φόρτισης σημεία θα μεγιστοποιηθεί. Προκειμένου να καλύψει τις απαιτήσεις των οδηγών, η Ionity ανακοίνωσε πως θα επενδύσει επιπλέον 700 εκατ. ευρώ, τοποθετώντας μέχρι το 2025 πάνω από 7.000 ταχυφορτιστές.

Οι περισσότεροι εξ αυτών θα έχουν ισχύ 350 kW, αναπληρώνοντας την ενέργεια των μπαταριών των αυτοκινήτων σε ελάχιστα λεπτά. Η Ionity χρησιμοποιεί το τυποποιημένο ευρωπαϊκό σύστημα φόρτισης, γνωστό ως Combined Charging System (CCS).

ionity2

Τα σημεία φόρτισης δεν αφορούν μόνο τους σταθμούς κατά μήκος των ευρωπαϊκών αυτοκινητοδρόμων, αλλά και αυτούς που βρίσκονται στα όρια μεγάλων πόλεων ή πολυσύχναστων σημείων σε κομβικές οδικές αρτηρίες. Αυτοί οι μελλοντικοί σταθμοί θα διαθέτουν 6 έως 12 θέσεις φόρτισης και επιπλέον, όπου η ζήτηση για περισσότερες θέσεις φόρτισης το απαιτεί, το δίκτυο θα επεκτείνεται διαρκώς, όπως σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, εστιατόρια, αεροδρόμια, εμπορικά και αθλητικά κέντρα καθώς και μαρίνες.

ionity3

Αυτήν τη στιγμή, η Ionity διαθέτει σε λειτουργία 1.500 σταθμούς ταχείας φόρτισης σε 24 χώρες της Ευρώπης.

Στην κοινοπραξία, μετέχουν οι εταιρείες BMW Group, Mercedes-Benz AG, Ford Motor Company, Hyundai Motors και KIA, Volkswagen, Audi και Porsche, ενώ σύντομα θα ενταχθεί και η εταιρεία επενδύσεων Blackrock.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...