Ποιοι θα αποκτήσουν τη Ferrari Daytona SP3 των 2 εκατ. ευρώ;

Το νέο supercar της ιταλικής φίρμας δεν απευθύνεται στον οποιονδήποτε. Ακόμη κι αν διαθέτεις τα χρήματα για να το πληρώσεις, πρέπει να πληροίς τις προϋποθέσεις

  • -
  • -

Η Ferrari έχει δημιουργήσει γύρω από το όνομά της έναν σπουδαίο μύθο. Αυτό το έχει επιτύχει χάρη στα υπέροχα αυτοκίνητά της, το σεμιναριακού επιπέδου μάνατζμεντ και της επιλογής να διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα την παραγωγή και σε υψηλά την τιμή, προβάλλοντας την αποκλειστικότητα και τον συλλεκτικό χαρακτήρα κάθε μοντέλου.

ferrari daytona sp3 1

Ειδικά, τα supercar της σειράς Icona, όπως το πρόσφατα παρουσιασθέν Daytona SP3, έχουν τη δυνατότητα αγοράς μόνο οι εκλεκτοί. Σύμφωνα με την ιταλική μάρκα, το πολύποθητο μοντέλο απευθύνεται αποκλειστικά στους κορυφαίους συλλέκτες της Ferrari και περήφανους πρεσβευτές του Cavallino Rampante.

Η νέα Ferrari Daytona SP3 είναι ένα όνειρο

Προφανώς και οι 599 μονάδες του αυτοκινήτου έχουν ήδη προπωληθεί, με τους πάμπλουτους πελάτες να πληρώνουν τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ευρώ για να το κάνουν δικό τους.

ferrari daytona sp3 2

Θυμίζουμε πως, η Ferrari Daytona SP3 φέρει αποκλειστικά στοιχεία και τροφοδοτείται από τον V12 χωρητικότητας 6,5 λίτρων κινητήρα της 812 Competizione. Το μηχανικό σύνολο αποδίδει 840 ίππους και 700 Nm ροπής, συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα.

ferrari daytona sp3 3

Χωρίς τα υγρά του βάρος του οχήματος δεν υπερβαίνει τον 1,5 τόνο, γεγονός που εξασφαλίζει μια αναλογία κιλών ανά ίππο της τάξης του 1,77. Τα 0-100 km/h έρχονται σε μόλις 2,85 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 340 km/h.

ferrari daytona sp3 4

Πρόκειται για το πιο ισχυρό μη ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο δρόμου που έχει βγει ποτέ από το φημισμένο εργοστάσιο του Maranello και συνάμα το πιο αποδοτικό αεροδυναμικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...