Ποιο hypercar που πωλείται σήμερα δεν έχει αερόσακους;

Το Hennessey Venom F5 αποδίδει την εκπληκτική ισχύ των 1.817 hp, θα παραχθεί σε μόλις 24 μονάδες, κοστίζει 2,1 εκατομμύρια δολάρια και έχει κάνει ήδη sold out

  • -
  • -

Τέσσερα χρόνια μετά την πρεμιέρα του concept κι έναν περίπου χρόνο έπειτα από τα αποκαλυπτήρια της έκδοσης παραγωγής, η Hennessey παρέδωσε την πρώτη μονάδα του ακριβοθώρητου Venom F5. Ο πελάτης, ο οποίος πλήρωσε τουλάχιστον 2,1 εκατομμύρια δολάρια για να κάνει δικό του το υπέροχο hypercar, παρέλαβε το αυτοκίνητο και δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία από το ονειρικό γκαράζ του, όπου απεικονίζονται διάφορα συλλεκτικά τετράτροχα, όπως η LaFerrari και η McLaren Senna.

venom f5 gold1

Το πρώτο Venom F5 είναι βαμμένο στο αποκλειστικό χρώμα «Mojave Gold» και φυσικά, όπως και τα υπόλοιπα 23 που θα βγουν από το εργοστάσιο της Τεξανής φίρμας, τροφοδοτείται από τον V8 6,6 twin turbo κινητήρα απόδοσης 1.817 hp και 1.617 Nm ροπής.

Οι επιδόσεις του αμερικανικού hypercar είναι «εκρηκτικές», με τα πρώτα 100 km/h να επιτυγχάνονται σε 2,6 sec, τα 0-200 σε 4,7΄΄, τα 0-300 σε 8,4΄΄ και τα 0-400 σε 15,5΄΄. Η τελική ταχύτητα αποτελεί αίνιγμα, με τη Hennessey να υπόσχεται ότι μπορεί να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ, αγγίζοντας το εξωπραγματικό νούμερο των 500 km/h.

venom f5 gold2

Βέβαια, οι κάτοχοι αυτής της τετράτροχης κατασκευής υψηλών επιδόσεων υπόκεινται σε κάποιους περιορισμούς. Ο βασικότερος είναι ότι δεν μπορούν να το οδηγούν για περισσότερα από 2.500 μίλια ετησίως (4.023 χλμ.). Ο λόγος αφορά την απουσία αερόσακων!

Αυτό το «τέρας» τεχνολογίας δεν εξοπλίζεται με κανέναν αερόσακο, με αποτέλεσμα να μην καλύπτει πλήρως τις προδιαγραφές ασφαλείας στις ΗΠΑ και κατά συνέπεια, οι ιδιοκτήτες να μην έχουν το δικαίωμα απεριορίστων χιλιομέτρων. Με βάση την αμερικανική νομοθεσία, έχει το δικαίωμα καταχώρησης μόνο με τον τίτλο «έκθεσης και προβολής».

venom f5 gold3

Οι πελάτες ωστόσο, δεν φαίνεται να νοιάζονται και πολύ, καθώς αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να εμπλουτίσουν την προσωπική τους συλλογή με κάποιο μοναδικό κομμάτι και συγχρόνως να αυξήσουν την αξία του με το πέρας του χρόνου. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι απαραίτητο να το διατηρούν σε άριστη κατάσταση και στο οδόμετρο να αναγράφονται όσο το δυνατόν λιγότερα μίλια.

Πηγή: motor1.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...