Audi RS Q8 vs Dacia Duster: Ποιο αποδείχτηκε καλύτερο στις off-road δοκιμασίες; [video]

Μπορεί το Audi να κοστίζει παραπάνω χρήματα από το Dacia αλλά αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο όσον αφορά στις off-road δυνατότητες

  • -
  • -

Το βρετανικό διαδικτυακό κανάλι «carwow», πραγματοποίησε μια ακόμη ενδιαφέρουσα μονομαχία, αυτή τη φορά μεταξύ δύο αυτοκινήτων με τελείως διαφορετική φιλοσοφία, αλλά ένα κοινό χαρακτηριστικό: Ότι ανήκουν στα SUV.

Συγκεκριμένα, τοποθέτησε το ταπεινό» Dacia Duster απέναντι από το «θηριώδες» Audi RS Q8 που αυτή την στιγμή θεωρείται το ταχύτερο SUV παγκοσμίως.

Η κόντρα δεν αφορούσε ταχύτητα σε ευθεία αλλά ικανότητες σε λασπώδη ανηφόρα. Φυσικά, σκοπός αυτής της δοκιμασίας είναι η ανάδειξη του αποτελεσματικότερου συστήματος τετρακίνησης, σε γλιστερές επιφάνειες. Επιπλέον, υπήρξαν κι άλλες δοκιμασίες οι οποίες εξέταζαν την ευελιξία των οχημάτων σε στενές χωμάτινες διαδρομές, το ύψος του αμαξώματος από το έδαφος καθώς και πόσο αργά μπορούσαν να κατέβουν μια μεγάλης κλίσης κατηγόρα με το σύστημα downhill.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Audi RS Q8 κινείται από έναν V8, 4-λίτρων, ο οποίος αποδίδει 600 hp, με 800 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται και στους 4 τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8-σχέσεων και το βάρος του αγγίζει τα 2.315 kg.

Από την άλλη, το Dacia Duster των 1.405 kg, παίρνει ζωή από έναν πετρελαιοκινητήρα 1.5-λίτρων, ο οποίος αποδίδει 115 hp και 260 Nmροπής. Η κίνηση μεταδίδεται και στους 4 τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου.

Εσείς ποιο μοντέλο πιστεύετε ότι τα πήγε καλύτερα; 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...