Rimac Nevera: Το υπεραυτοκίνητο των 1.914 ίππων μέσα στις λάσπες (video)

Κοστίζει 1,7 εκατ. ευρώ, ωστόσο, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Rimac δεν δίστασε να βγάλει το πανίσχυρο Nevera στο χώμα και τις λάσπες

  • -
  • -

Πολύ σύντομα, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο supercar της κροατικής αυτοκινητοβιομηχανίας Rimac Automobili θα περάσει στην παραγωγή. Το προηγμένο τεχνολογικά όχημα με τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 1.914 ίππων και 2.300 Nm ροπής έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για κίνηση στην άσφαλτο χαρίζοντας εκπληκτικές επιδόσεις. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση επιτυγχάνονται σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα και τα 0-300 σε 11,8΄΄. Η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 400 χλμ./ώρα και η αυτονομία αγγίζει τα 547 χιλιόμετρα.

nevera off road1

Παρά ταύτα, ο Mate Rimac αποφάσισε να κάνει μια βόλτα με το εκθαμβωτικό Nevera σε εκτός δρόμου διαδρομές και συγκεκριμένα περιμετρικά του εργοταξίου των νέων εγκαταστάσεων που ετοιμάζει η εταιρεία του στα περίχωρα του Ζάγκρεμπ.

Αφού το διασκέδασε, στη συνέχεια το έπλυνε μόνος του, καθώς το συγκεκριμένο όχημα θα χρησιμοποιηθεί για τα crash test προκειμένου το μοντέλο να λάβει την απαραίτητη έγκριση τύπου για την κυκλοφορία του.

nevera off road2

Η Rimac κατασκεύασε συνολικά 12 πρωτότυπα που χρησιμοποιήθηκαν στις δοκιμές εξέλιξης, στις δοκιμές πρόσκρουσης και σε διάφορες εκδηλώσεις για δημοσιογράφους και πελάτες.

Το Nevera θα παραχθεί σε 150 μονάδες, έχει κάνει ήδη sold out και το κόστος απόκτησής του ανέρχεται στο ποσό του 1,7 εκατ. ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...