Ποιες θυσίες είναι πρόθυμοι να κάνουν οι Ευρωπαίοι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής;

Σύμφωνα με έρευνα της Ford, το 90% των πολιτών της Γηραιάς Ηπείρου νιώθει ότι έχει συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη

  • -
  • -

Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα μελέτη προχώρησε η Ford, καταγράφοντας τη στάση του κόσμου απέναντι στην κλιματική αλλαγή και αποκαλύπτοντας τις προσωπικές θυσίες που είναι πρόθυμοι να κάνουν οι άνθρωποι σε αυτή μάχη.

ford clima1

Στην τελευταία αναφορά της σειράς Go Electric της αυτοκινητοβιομηχανίας, με την ονομασία «Climate Countdown», διαπιστώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων (κατά μέσο όρο 90% σε κάθε μία από τις 8 χώρες της έρευνας) νιώθουν ότι έχουν ένα ποσοστό προσωπικής ευθύνης στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

Σε ερώτηση για τα κύρια ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη σήμερα, η δημιουργία ενός παγκόσμιου σχεδίου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής βρέθηκε ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων, και συγκεκριμένα στη 2η θέση μετά την ανάκαμψη από την πανδημία. Και ενώ υπήρξε συμφωνία ότι η ύπαρξη σχεδίου αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής ήταν απαραίτητη (29%), ένα ίδιο ποσοστό (29%) έκρινε ως άμεσα αναγκαία την επιβολή αυστηρότερων μέτρων για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.

ford clima2

Οι πολίτες της ηπείρου μας είναι πρόθυμοι να απαρνηθούν τις πολυτέλειες της σύγχρονης ζωής, να καταργήσουν τη χρήση πλαστικού (45%), να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας (45%), την αγορά τοπικά παραγόμενων προϊόντων (35%) και τις αγορές νέων ρούχων (34%). Επίσης, φάνηκαν πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τα αεροπορικά ταξίδια σε ποσοστό 25% και να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους λιγότερο (34%).

ford clima3

Σε ό,τι αφορά τη στάση των Ευρωπαίων απέναντι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η έρευνα έδειξε μία αυξανόμενη αναγνώριση από την πλευρά του κοινού ότι τα EVs είναι το μέλλον (37%), αλλά επισημαίνει επίσης ότι εξακολουθούν να υπάρχουν εύλογα εμπόδια για την υιοθέτησή τους. Οι ανησυχίες σχετικά με τη φόρτιση και το άγχος αυτονομίας εξακολουθούν να είναι από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιλαμβάνονται οι καταναλωτές, με το 39% να λέει ότι ανησυχεί για το πού θα φορτίζουν τα οχήματά τους, το 24% να δυσπιστεί για την ύπαρξη υποδομών και το 30% να λέει ότι τα EVs θα τους αποτρέψουν από την πραγματοποίηση μεγάλων ταξιδιών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...