Εξαγόρασε η Audi τη McLaren;

Οι φήμες φαίνεται να επιβεβαιώνονται, με τα βρετανικά Μέσα να κάνουν λόγο για οριστική συμφωνία

  • -
  • -

Θέμα ημερών, ίσως και ωρών είναι να ανακοινωθεί η εξαγορά της ιστορικής βρετανικής φίρμας από την Audi. Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, ένα από τα εγκυρότερα ευρωπαϊκά Μέσα, οι δύο εταιρείες έδωσαν τα χέρια και πλέον η McLaren βρίσκεται υπό την σκέπη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η αλλαγή ιδιοκτησίας θα εξασφαλίσει το μέλλον της McLaren, η οποία τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η Audi εξαγόρασε το αγωνιστικό τμήμα McLaren Racing και το McLaren Automotive, συμπεριλαμβανομένου του Woking, την έδρα δηλαδή της εταιρείας.

mclaren audi1

Με αυτό τον τρόπο, το Volkswagen Group, θα βρει πρόσφορο έδαφος για την ενεργοποίησή του στον μαγικό κόσμο της Formula 1. Η McLaren έχει την τεχνογνωσία και κυρίως το brand για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ο γερμανικός κολοσσός τα χρήματα που απαιτούνται για την περαιτέρω ανάπτυξη της ομάδας.   

Η Audi αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το δημοσίευμα, σε αντίθεση με τη McLaren η οποία απάντησε άμεσα, αναφέροντας:

«Ενημερωθήκαμε για ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης που αναφέρει ότι η εταιρεία πουλήθηκε στην Audi. Αυτό είναι εντελώς ανακριβές και η McLaren επιδιώκει να σταματήσει αυτή η ιστορία. Η τεχνολογική στρατηγική της McLaren περιελάμβανε πάντοτε συνεργασία με σχετικούς συνεργάτες και προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένων άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών, ωστόσο, δεν υπήρξε καμία αλλαγή στην ιδιοκτησιακή δομή του ομίλου».



Πηγή: Autocar

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...