Η ΔΕΗ στηρίζει έμπρακτα το πράσινο νησί της Χάλκης

Η βιωσιμότητα και οι δράσεις με κοινωνική αξία στην κορυφή των προτεραιοτήτων

  • -
  • -
Η ΔΕΗ στηρίζει έμπρακτα το πράσινο νησί της Χάλκης

Η ΔΕΗ συμμετέχει δυναμικά στην πρωτοβουλία GR-eco Islands, ένα ολιστικό σχέδιο για την πράσινη μετάβαση των νησιών της Ελλάδας με στόχο την επίτευξη ενεργειακής και κλιματικής ουδετερότητας και την τόνωση των τοπικών οικονομιών υπό το πρίσμα της αειφόρου ανάπτυξης.  Η συμμετοχή της στο έργο αυτό, ευθυγραμμίζεται με το επιχειρησιακό σχέδιο της Επιχείρησης για εφαρμογή του “Green deal” στην ηλεκτροπαραγωγή και την ανάδειξη των ΑΠΕ ως τη νέα κυρίαρχη τεχνολογία παραγωγής ενέργειας και σηματοδοτεί την επέκταση της σε νέους επιχειρηματικούς τομείς, όπως η ηλεκτροκίνηση και η αυτοπαραγωγή ενέργειας από καταναλωτές.

Chalki_Gr-Eco

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Χάλκη, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, δηλώνει την έναρξη μίας νέας πράσινης εποχής για το νησί των Δωδεκανήσων και την αφετηρία για τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών όλης της χώρας.

Η Χάλκη μετατρέπεται σε πρότυπο πράσινης οικονομίας, ενεργειακής αυτονομίας και ψηφιακών καινοτομιών μέσα από σημαντικές δράσεις που ανέλαβε η ΔΕΗ όπως:

-           την κάλυψη του κόστους εξοπλισμού και μεταφοράς των αναγκαίων υλικών για την κατασκευή  φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 1 MW. Με την υλοποίηση της πρώτης Ενεργειακής Κοινότητας με εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό διασφαλίζεται η μείωση της δαπάνης για ηλεκτρική ενέργεια από τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες του νησιού. Η ετήσια εξοικονόμηση στους λογαριασμούς ρεύματος του Δήμου και των κατοίκων μέσω του φωτοβολταϊκού πάρκου και του Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού θα ανέλθει στα 180.000-250.000 ευρώ, ενώ αναμένεται να εξοικονομηθούν περίπου 1.800 τόνοι CO2.

-           την τοποθέτηση 4 δημόσιων προσβάσιμων σημείων φόρτισης της ΔΕΗBlue,  που θα συμβάλλουν στην  εξάλειψη των θερμικών κινητήρων και στη μείωση του κλιματικού αποτυπώματος του τομέα των μεταφορών στο νησί. Επιπλέον, με την ψηφιακή εμπειρία ΔΕΗ Blue (DEI blue) η φόρτιση γίνεται εύκολη και απλή διαδικασία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού. 
Chalki_Gr-Eco-3

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...