Ξέρετε πού κατασκευάζεται το Toyota Yaris;

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή supermini της ευρωπαϊκής αγοράς και βασικό πρωταγωνιστή στην Ελλάδα

  • -
  • -

Η Toyota και το Yaris κατέχουν ένα από τα μεγαλύτερα μερίδια στην ελληνική αγορά, με τους υποψηφίους αγοραστές να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στο μοντέλο των Ιαπώνων. Η αξιοπιστία, η αντοχή, η ασφάλεια, τα νέας γενιάς μηχανικά σύνολα και η εξαιρετική σχέση αξίας/τιμής, αποτελούν εχέγγυα της επιτυχίας του.

yaris prod1

Το Yaris σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε με βάση τις προτιμήσεις και τις ανάγκες των οδηγών της Γηραιάς Ηπείρου. Οπότε, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι η παραγωγή του πραγματοποιείται επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Μέχρι πρότινος, το ιαπωνικό supermini κατασκευαζόταν μόνο στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Toyota Motor Manufacturing France (TMMF). Πλέον, η Toyota Motor Europe ξεκίνησε την παραγωγή του και στις εγκαταστάσεις του Κολίν στην Τσεχία.

yaris prod2

Αυτό συνέβη προκειμένου να ικανοποιηθεί η ζήτηση και οι παραδόσεις στους πελάτες να γίνονται ταχύτερα. Η μάρκα επένδυσε 180 εκατ. ευρώ στη συγκεκριμένη μονάδα, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί αυτοκίνητα που βασίζονται στην πλατφόρμα TNGA B.

Η δυναμικότητα του εργοστασίου (Toyota Motor Manufacturing Czech Republic (TMMCZ) θα αυξηθεί σταδιακά, καθώς εκτός από το Yaris, εκεί θα κατασκευάζονται τo Aygo X και τα μελλοντικά plug-in hybrid της γκάμας.

yaris prod3

Παράλληλα με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, η εταιρεία προχώρησε στην πρόσληψη 1.600 νέων υπαλλήλων και σύναψε νέες συμφωνίες με εξωτερικούς συνεργάτες και προμηθευτές.

Θυμίζουμε πως, το Yaris προσφέρεται στην Ελλάδα με τον 1.000άρι κινητήρα των 72 ίππων έναντι του ποσού των 12.250 ευρώ, με τον 1.500άρη απόδοσης 121 ίππων για 15.550€ στη βασική έκδοση, καθώς και στην υβριδική εκδοχή των 116 ίππων με τον 1.5 λτ. κινητήρα. Η τελευταία είναι και η πιο δημοφιλής, με τις τιμές να ξεκινούν από 17.340€.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...