EV9: Μάθε σε πόσες μέρες θα δούμε το νέο ηλεκτρικό SUV της Kia

Έρχεται πιο σύντομα απ’ όσο νομίζεις

  • -
  • -

Η Kia μόλις επισημοποίησε την ημερομηνία αποκάλυψης της νέας, SUV, ηλεκτρικής ναυαρχίδας που ακούει στο όνομα EV9. Για να είμαστε πιο ακριβείς, στις 11 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την δημοσίευση της κορεατικής μάρκας στον λογαριασμό της στο Instagram, το εν λόγω μοντέλο θα παρουσιαστεί σε concept μορφή με το teaser να μας δίνει μία πρώτη γεύση από την σιλουέτα του ηλεκτρικού SUV.

Το EV9 πιθανότατα θα μοιράζετε πολλά στοιχεία με το συγγενικό Hyundai Ioniq 7, από το οποίο πήραμε μία αντίστοιχη «πρώτη γεύση» πριν λίγο καιρό. Αυτό σημαίνει ότι μία τετρακίνητη έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες και συνολική ισχύ 313 ίππων είναι πολύ πιθανή, ενώ ακόμη ένα αξιοσημείωτο τεχνολογικό στοιχείο που θα θέλαμε να δούμε και στο Kia σίγουρα είναι η μπαταρία των 100 kWh σε συνδυασμό με την τεχνολογία των 800V.

Το 2020, η Kia δήλωσε πως έως και το 2027 θα έχει παρουσιάσει 7 διαφορετικά αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Το πρώτο ήταν το EV6, το οποίο κάνοντας το ντεμπούτο του, παρουσίασε και στο κοινό την πλατφόρμα E-GMP. Πιθανότατα η ίδια αρχιτεκτονική, ελαφρώς διαφοροποιημένη, θα αποτελέσει βάση και για το αρκετά μεγαλύτερο EV9, το οποίο θα έρχεται (υποθέτουμε) με 3 σειρές καθισμάτων, όπως και το Ioniq 7.

Δείτε το δημοσίευμα της Kia στο Instagram εδώ. Εάν θέλετε παραπάνω πληροφορίες ή εικόνες, δεν έχετε παρά να περιμένετε 2 ακόμη μέρες!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...