H Hyundai ετοιμάζει μεγάλο ηλεκτρικό επταθέσιο SUV

Η οικογένεια Ioniq της Hyundai μεγαλώνει, όπως μας δείχνει αυτή η teaser φωτογραφία που βγήκε στη δημοσιότητα από τη μάρκα.

  • -
  • -

Τα SUV πουλάνε, τα ηλεκτροκίνητα SUV είναι το μελλοντικό trend και η Hyundai δεν έχει καμία πρόθεση να μείνει πίσω. Αντίθετα, προσπαθεί συνεχώς να διεκδικήσει μεγάλα μερίδια σε κάθε κατηγορία. Αυτή τη φορά, ετοιμάζει έναν δυνατό παίκτη για τα μεγάλα, ηλεκτρικά SUV. Το κορυφαίο Ioniq θα διαθέτει επταθέσια διαμόρφωση εσωτερικού και μεγάλες μπαταρίες που θα του εξασφαλίζουν πολλά χιλιόμετρα αυτονομίας, προκειμένου να εκτελεί με επιτυχία τα οικογενειακά του καθήκοντα.

Προς το παρόν πρόκειται απλώς για ένα πρωτότυπο, που αναλαμβάνει να προετοιμάσει το κοινό για την έλευση της κορυφαίας πρότασης στην ηλεκτροκίνητη γκάμα. Η μάρκα δεν έχει αποκαλύψει το πρωτότυπο ακόμη, ωστόσο έδωσε στη δημοσιότητα μια teaser φωτογραφία που παρκάρει πλάι στα Ioniq 6 και το Ioniq 5. Η σκοτεινή εικόνα μας επιτρέπει να δούμε κάποια από τα σχεδιαστικά του γνωρίσματα. Μπροστά, υπάρχουν κάθετα LED φώτα αλλά και μια οριζόντια μπάρα που διατρέχει το πρόσωπο του αυτοκινήτου.

Η γραμμή της οροφής διατηρεί τα SUV πρότυπα, αλλά θυσιάζει το προοδευτικό σβήσιμο προς το τέλος της, προκειμένου να εξασφαλίσει αρκετό χώρο για τα κεφάλια της τρίτης σειράς επιβατών. Με δεδομένο ότι μιλάμε για πρωτότυπο, οι ιδιαίτερες ζάντες, η απουσία εξωτερικών καθρεπτών και τα προκλητικά φουσκώματα δίνουν έναν έντονο φουτουριστικό τόνο. Επιστρέφοντας στα της αυτονομίας, το μακρύ μεταξόνιο του μεγάλου SUV επιτρέπει τη φιλοξενία μεγάλων μπαταριών.

Η Hyundai έχει επιβεβαιώσει ότι έχουν χωρητικότητα 100 kWh και προέρχονται από την εταιρεία SK Innovation. Υιοθετούν τεχνολογία των 800V και με μια φόρτιση μπορούν να δώσουν περίπου 500 χιλιόμετρα αυτονομίας. Θα υπάρχουν δικίνητες, αλλά και τετρακίνητες εκδόσεις. Εκείνες που θα μεταφέρουν ισχύ σε όλους τους τροχούς θα εφοδιάζονται με δύο ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 313 ίππων. Ακόμη δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ύπαρξη λιγότερο ισχυρών ή πιο ισχυρών εκδόσεων. Οι πληροφορίες αυτές θα έρθουν μελλοντικά, αφού μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που θα παρουσιαστεί σε έκδοση παραγωγής το 2024.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...